Speeldag: Eindronde: speeldag 1
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse start als leider
Ronny anthonis

Lierse staat na de winst tegen Hamme al meteen aan de leiding van de eindronde. Het werd 2-0 in het voordeel van de Pallieters, een verdiende maar fel bevochten zege. Kristof Imschoot en Dragan Mrdja zorgden in de eerste helft voor beide doelpunten.

Lierse kwam na iets meer dan vijf minuten aan de eerste uitgespeelde kans, Mrdja was echter wel een paar centimeter te klein om de bal binnen te koppen. Hamme repliceerde goed en toonde zich vinnig in de duels. Lierse-doelman Van der Jeugt moest zich na 20 minuten tonen met een goeie reflex nadat een kopbal net onder de lat viel. Even later zag een halve tribune een afstandsschot van Thomas De Corte binnen vallen, helaas was het voor de meesten gezichtsbedrog, de poging belandde net over de goal van doelman Baert. Vijf minuten later was het wel echt raak voor Lierse, na een mooie voorzet van Marco Andic kon Kristof Imschoot de bal met het hoofd in doel werken. Nog geen tien minuten later telde Mrdja Hamme helemaal uit toen hij alleen voor doelman Baert perfect afwerkte.

In de tweede helft was het spelbeeld geheel anders. Hamme kwam meer en opzetten en dat resulteerde in mooie kansen. Eerst wist Flies van kortbij de bal op de paal te werken en later kon Lierse-verdediger Andic de bal in duikvlucht van de lijn te halen. Lierse kreeg tussendoor kansen op de counter, Mrdja en Elberkani raakten echter niet voorbij doelman Baert. Ook de laatste kans voor de wedstrijd was voor Mrdja maar Baert gaf geen krimp meer. [AN]