Speeldag: Eindronde: speeldag 2
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme houdt eindrondekansen gaaf
Bart Hermans

Hamme won met 2-1 tegen KVSK United en komt zo op de tweede plaats te staan in de eindronde. De Oost-Vlamingen wonnen verdiend met doelpunten van Harm Luyten (owngoal) en Versyp, voor de Limburgers scoorde Kaliluka.

De wedstrijd begon met veel middenveldspel maar weinig echte doelkansen. Het eerste kwartier had Hamme het meeste balbezit en kreeg het via Mampuya een heel goede kans, hij was op rechts alleen door en zijn lobbal ging nipt naast. KVSK reageerde via Haagdoren, zijn schot ging nipt naast.  Op het halfuur was het weer Mampuya die gevaarlijk was, zijn schot werd door Boyen uit de linkerbovenhoek geranseld. Net voor rust werd de gekwetste Mbemba vervangen met een blessure. Na de wedstrijd wist hij te zeggen dat hij een kwetsuur aan de buikspieren had.
Beide ploegen gingen dus rusten bij 0-0 na een zeer flauwe eerste helft. De tweede helft begon even slecht als dat de eerste helft eindigde. KVSK United eiste het meeste balbezit op maar kon dit niet omzetten in kansen. Hamme speelde meer en meer op de counter. Halverwege de eerste helft was het raak voor de thuisploeg, De Smet kon doorgaan op rechts, zijn krachtig schot werd nog gered door de Limburgse goalie maar de bal verdween via Harm Luyten dan toch in doel. Het werd zo 1-0 en groot feest in Hamme.

Lang zou het feest niet duren want kersverse aanwinst Kaliluka ontbond zijn duivels en schoot enig mooi de bal in de winkelhaak.
Een kwartier voor het einde ging kwelduivel Mampuya door op rechts, zijn voorzet werd op een haar na gemist door Flies. Geen wedstrijd zonder strafschopgevallen, Flies werd onder de zoden gestopt door Frank Machiels maar de scheidsrechter liet gewoon verderspelen. Het zat Hamme niet mee, een kopbal van Versyp knalde uiteen op de paal. Hamme verdiende een doelpunt en kreeg dit even voor affluiten ook. Na een contact met Geerinckx ging Versyp neer waarna die laatste zelf de penalty omzette. De wedstrijd eindigde zo op 2-1. Na affluiten werd Frank Michiels te veel , hij belaagde scheidsrechter Breda en sloeg hem zelfs. Machiels kreeg dan ook terecht rood. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Hamme houdt met deze overwinning zijn kansen in deze eindronde gaaf. Voor KVSK United ziet het er allebehalve goed uit maar met een dubbel duel tegen Lierse in het vooruitzicht kan het nog altijd. Volgende speeldag speelt Hamme op Geel en ontvangt KVSK United Lierse thuis. [AN]