geeASV Geel
Hamme VW
Datum: 28/05/2006 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: De Leunen
Verbroedering Victorie - Vigor Verdriet
Joeri De Ren
| 0 reacties
Verbroedering Victorie - Vigor Verdriet
Foto: © SC

Vandaag was de opkomst magerder in Geel. De affiche lokte niet zoveel kijklustigen en de 1 op 6 maakte dat sommigen er niet of nauwelijks meer in geloofden. Hamme bracht slechts een 150-tal supporters mee ondanks hun tweede stek in de tussenstand. Bij Geel ontbrak Vanhees door schorsing. 

De eerste echte kans was voor Geel. Na vijf minuten dreef De Koninck de bal op tot aan de grote rechthoek en trapte op doel. Baert diende de poging te keren en kon het leer met een hand in corner duwen. De corner werd getrapt en het leer werd ontzet in de voeten van Charai die niet twijfelde en knalde vanop 17 meter. Zijn strakke schot week nog licht af en belandde onhoudbaar in doel. Een droomstart voor Geel dus dat hiermee onmiddellijk de kater van donderdag tegen Lierse uitveegde. Net voor het kwartier dreigde Hamme dan gevaarlijk te worden wanneer Petrovic met een diepe bal Van Hyfte lanceerde. De bal werd door Coomans glijdend nog uit de voeten van Van Hyfte getackeld en de keeper diende de bal te pakken opdat deze niet in doel zou belanden... Toch besloot de scheidsrechter een onrechtstreekse vrije trap te geven omwille van een terugspeelbal. Heel Geel stond op zijn kop en vervloekte voor de zoveelste keer de bond. De bal werd kort aangeroerd en Flies schoot hard en laag door het midden het leer tegen de netten. Kort daarna trok Flies naar de achterlijn en sneed naar binnen, voorbij twee man. Een sterke Schurmans kon met een kattensprong zijn ploeg overeind houden. Geel dreigde nog via afstandsschoten van Geudens en Caramazza en Charai schoot op de hakken van Vandeweyer. Geel zette Hamme nu vast op de eigen helft en dit resulteerde na 35 minuten in een tweede treffer. Een cross van Vermast werd door Charai verlengd tot bij Vandeweyer die het leer maar binnen te tikken had. Hamme reageerde prompt via Van Hyfte die de Geelse verdediging op een hoopje speelde en vervolgens teruglegde op Flies. Schurmans redde opnieuw zijn ploeg door het schot van Flies te keren. Enkele minuten voor rust schoot Geudens dan vanuit scherpe hoek hard op doel. Baert duwde in corner en de corner werd door diezelfde Geudens nipt over gekopt. 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Hamme ving Geel op vanop het middenveld en dwong hen uit te wijken naar de flanken. Zelf zochten ze de snelle tegenaanval, maar té vaak misten ze de laatste pas. Geel kon na bijna 10 minuten in de tweede helft scoren wanneer Coomans vanop 25 meter een pegel afvuurde op de kooi van Baert. De goalie van Hamme zag tot zijn grote geluk het kruiselings lage schot enkele centimeters naast zoeven. Twee minuten later stond Charai oog in oog met Baert, maar zijn lob was té laag. De eerste dreiging van Hamme in de tweede helft kwam er net na het uur met een schot van Reigel dat door Schurmans in hoekschop werd geweerd. Na 70 minuten diende Baert een schot van Mellemans te keren. De wedstrijd bleef boeiend, maar de kansen werden schaarser en de vermoeidheid sloop duidelijk in beide rangen. De Koninck kreeg nog een grote kans vijf minuten voor affluiten, maar zijn schot zoefde rakelings over de dwarsligger. Baert diende ook nog een schot van Caramazza te pareren. 

Hamme had minder kansen dan Geel over een hele match bekeken en was duidelijk technisch minder sterk dan Geel dat ook aanvallender voor de dag kwam. De meningen waren verdeeld omtrent het feit of een overwinning een logische uitslag was, maar ons inziens was dit wel zo. Door deze uitslag en het verlies van Lierse staat iedereen nu weer binnen de 3-puntenmarge van elkaar waarmee nog maar eens duidelijk werd hoezeer in de eindronde alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Vooraf

2e klasse

 Eindronde: speeldag 3