geeASV Geel
lomLommel SK
Datum: 04/06/2006 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 5
Stadion: De Leunen
Verslagenheid in Geel
Joeri De Ren
| 0 reacties
Verslagenheid in Geel
Foto: © SC

De minder hevige supporters prefereerden duidelijk te genieten van de mooie lentedag en dit weerspiegelde zich in de opkomst. Voor beide teams was er enkel nog iets mogelijk indien Lierse punten liet bij Hamme. Aan de kant van K.V.S.K. United viel gisteren Haagdoren uit en tien minuten voor de wedstrijd kwam daar Geerinckx nog bovenop. Ook Heymans en Luyten dienden gemist te worden door schorsing. Coach Balette moest dus nog zijn reeds gehavende team wijzigen kort voor de aftrap. Geel mistte dan weer Farssi door schorsing. 


Al in de eerste minuut diende Boyen zijn team overeind te houden wanneer Vandeweyer alleen op doel kon afgaan. Daarna echter zat de wedstrijd muurvast op het middenveld en kon enkel Caramazza dreigen met een te zwak afstandsschot vanop 20 meter. Geel kon enkele keren bijna doorheen de Lommelse defensie snijden, maar kon deze druk niet omzetten in kansen. De eerste dreiging van de Limburgers kwam er kort voor het kwartier. Kalulika dook op in het centrum maar zijn kopstoot was slecht gericht om de cross van Oyen binnen te werken. Het spel won aan spankracht en de kansen vielen langs beide kanten. Pereira schoot in het zijnet en aan de overkant pegelde Vermast de bal vanop afstand en metertje naast doel. Daarna was het aan Thompson. Hij schoot vallend vanuit de draai in het zijnet. Geel reageerde hierop met een doorbraak van Charai die het leer in duel met Oyen goed afschermde en de bal listig in doel wilde punteren. Boyen doorzag de intentie en kon er nog net bij. Enkele seconden later onderschepte Vermast de bal en zijn voorzet werd ook door Boyen met één hand gekeerd alvorens iemand de bal kon binnen duwen. Na 25 minuten claimde het thuispubliek een strafschop voor een fout op Caramazza, maar de scheidsrechter floot niet. Net na het half uur kan Thompson dan scoren. Hij duwt een voorzet van Kalulika – na een prachtig individueel nummertje - hoog in doel binnen. Geel had het even moeilijk, maar het wist zich snel te herstellen. Peeters kan van aan de grote baklijn aanleggen maar een ijzersterke Boyen zweefde ook deze poging uit zijn kooi. Geel kwam tot aan de rust niet verder meer dan afstandsschoten van Caramazza en Peeters. 

De tweede helft kwam traag op gang. Beide ploegen zetten elkaar opnieuw vast en Geel zocht verwoed naar een opening in de Lommelse defensie. Toch was de eerste kans voor de Limburgers. Oyen schoot een voorzet van Thompson enkele meters voorlangs. Na goed tien minuten in de tweede helft zette Charai een mooie combinatie op die hem alleen voor doel bracht. Boyen maakte de hoek echter te klein voor de Geelse balgoochelaar waardoor hij op Boyen besloot. Op het uur floot de scheidsrechter wederom niet wanneer Camarazza onderuit werd geschoffeld in de zone van de waarheid. Het publiek begreep het niet en contesteerde fel, net als de spelers van Geel. Op de counter die hierop volgt werd Pereira vlak voor de 16-meter op zijn beurt duidelijk zwaar aangepakt maar ter compensatie floot de scheidsrechter ook niet voor deze fout. Nog een minuut later kreeg Caramazza dé kans om Geel langszij te brengen. Alleen voor Boyen plaatste hij het leer net niet goed genoeg buiten het bereik van de attente keeper die zijn poging stopte. Met nog 20 minuten te gaan kreeg KVSK een vrije trap op 25 meter van het doel. Oyen draaide de bal rond de muur en slechts centimeters naast de kruising van het Geelse doel. Geel bleef beuken en zoeken maar de laatste pas bleef voor problemen zorgen. Met nog 12 minuten te gaan kan Vadeweyer doorgaan op voorzet van Caramazza. Hij nam het leer mee en schoot de frustratie uit zijn lijf en tegen de netten via de binnenkant van de paal. Gans Geel herleefde. Geel bleef aandringen en KVSK werd weggedrukt. Geel kon echter de vele aanvalsgolven niet afsluiten met een doelpunt. Zelfs een overmacht met twee man vrij voor doel werd niet benut en dit diende Geel te bekopen wanneer Machiels in de blessuretijd een counter van KVSK kon afronde en hiermee zijn ploeg onverwacht nog de zege bezorgde en de hoop op promotie gaaf hield.

Geel vocht voor wat het waard was maar benutte de kansen niet en betaalde dit cash. Vele spelers dropen dan ook zwaar teleurgesteld onmiddellijk na affluiten af richting kleedkamers. Het publiek baalde en enkel de spelers van KVSK waren aan het feest omdat zij door deze zege alsnog een kans behouden op promotie. [ST]
    

2e klasse

 Eindronde: speeldag 5