Speeldag: Eindronde: speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme wint van zwak Lierse
Bart Hermans

Het zal tot de laatste speeldag spannend blijven in de eindronde van tweede klasse want Hamme won zondagmiddag met 2-0 van Lierse. Een zwak Lierse kreeg amper een kans en werd verslagen door twee mooie doelpunten van Koen Versyp.

Deze wedstrijd kon de eindronde beslissen. De wedstrijd werd dan ook voor een uitverkocht stadion gespeeld (4200 toeschouwers).  De eerste kans van de wedstrijd was direct raak, Mampuya kon mooi op rechts doorgaan en in de loop van Versyp passen, die mooi kon afwerken. Meteen het derde eindrondedoelpunt voor Koen Versyp. Hamme liet Lierse dan wat komen en speelde op de counter. Lierse had wel het meeste balbezit maar voetbalde de hele eerste helft geen enkele kans bijeen. Doelman Baert moest enkel een vrije trap van Mrdja pakken.

Hamme liet daarentegen heel mooi voetbal zien. Op het halfuur kon Flies inkoppen maar als bij wonder scharrelde Lierse-doelman Van Der Jeugt de bal nog uit zijn doel. Het was bijna rust toen De Meyer achter een bal ging die tussen Vandenbroeck en Van Der Jeugt belandde. De Meyer was sneller en lobde de bal mooi in doel. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens trekken van De Meyer.

Lierse ontwikkelde na de rust wel wat meer druk maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de zestigste minuut werd de wedstrijd belist, Reigel recupereerde de bal en stuurde Versyp weg op links. De goaltjesdief bleef kalm en legde de bal onder Van Der Jeugt binnen. Het Hamse stadion ontplofte. Met het onderlinge doelpuntensaldo in gedachten probeerde Lierse nog te scoren. Maar verder dan een vrije trap van Mrdja kwamen de profs uit eerste klasse niet. Het was Hamme daarentegen dat het gevaarlijkst bleef. Een schot van Petrovic werd door Van der Jeugt over getipt. Tien minuten voor tijd was weer Versyp heel dicht bij zijn derde doelpunt. Zijn schot spatte uiteen op de paal.

Hamme wint zo ook zijn derde en laatste thuiswedstrijd in de eindronde. Met deze overwinning komen ze op gelijke hoogte met Lierse. Donderdag kunnen zowel KVSK United, Hamme als Lierse de eindronde nog winnen. Spanning verzekerd dus. [AN]