lomLommel SK
Hamme VW
1-1
77' Koen Versyp (pen)
Datum: 08/06/2006 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 6
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United sterker dan Hamme + foto's
Niels Hendriks

Aan de Gestelsedijk ontmoetten KVSK United en VW Hamme elkaar voor de laatste wedstrijd in de eindronde. Beide ploegen gingen voluit voor de winst maar het was United dat verdiend met 3-1 won. Door de winst van Lierse moeten beide clubs zich opmaken voor een nieuw seizoen in tweede klasse.

KVSK United moest het stellen zonder de geschorste Oyen en Pereira, ook Scheelen en Euvrard waren nog steeds niet fit. De wedstrijd begon met enkele minuten uitstel omdat de thuisploeg afscheid nam van enkele spelers die de club verlaten, onder hen Frank Machiels die stopt met voetballen. De openingsminuten loste de hoge verwachtingen in met tweede aanvallende ploegen. De eerste kans was voor Waligora maar de spits kopte in de armen van doelman Baert. Enkele minuten later kwam Hamme erg dicht bij de openingstreffer toen een schot van Versyp via doelman Boyen op de deklat terecht belandde. United had opnieuw moeite met de snelle Mampuya en Hamme kreeg enkele kansen, maar slaagde er niet in om te scoren. De ploeg van Peter Balette was de beter voetballende ploeg maar het ontbrak hen aan scherpte voor het doel in deze eerste helft zodat het 0-0 stond aan de rust. Lierse stond op dat moment al met 3-0 voor zodat United kansloos was en Hamme moest winnen om nog een testmatch af te dwingen.

Bij de start van de tweede helft leek het vuur uit de partij verdwenen en was het tien minuten wachten op een schot van Delande, dat naast ging. Op het uur spelen kregen de Noord-Limburgers een ideale kans om de score te openen maar Thompson liep Waligora voor voeten zodat deze net naast schoot. Tien minuten later was het dan toch raak voor United. Vanop meer dan 30 meter trapte Haagdoren een vrije trap voorbij Baert. En de ervaren Haagdoren had er nog niet genoeg van en zorgde even later voor de 2-0 met een knap afstandsschot. De partij leek beslist maar scheidsrechter Vinche legde de bal om een, voor ons, onduidelijk reden op de stip. Versyp benutte de uitgelezen kans en zorgde voor de aansluitingstreffer. In het slotkwartier kreeg Goossens van Hamme een tweede gele kaart en maakte Kalulika er nog 3-1 van. Frank Machiels kreeg nog een mooi afscheid vlak voor het einde toen hij op de schouders van zijn medespelers van het veld werd gedragen.

De vele meegereisde supporters van Hamme hadden allicht van een ander scenario gedroomd, maar de thuisploeg deed zijn sportieve plicht en won verdiend met 3-1. Toch kregen de spelers een terecht applaus voor hun sterke eindronde. Voor United was dit een mooi einde van een schitterend seizoen. Na een tweede plaats in de competitie eindigen de Limburgers ook in de eindronde tweede.