Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme start sterk
Dirk Pieters

De wedstrijd tussen Vigor Hamme en SK Deinze was er één tussen twee ploegen die beide uitgeschakeld zijn in de Beker van België en beide ploegen die hopen een goed seizoen te draaien. Zou deze wedstrijd een open wedstrijd worden? Het zou toch moeten.

Na amper 5 minuten stond de score 2-0 al op het bord. Wie maar eventjes te laat binnenkwam, had al 2 doelpunten gemist. Na een eerste vrije trap kon De Smet de bal al in doel werken. Deinze meteen op achterstand. Nog geen 2 minuten later kon Butera afronden na een mooie voorzet van “man van de match” Mampuya. Deinze 2-0 achter. Wedstrijd al gespeeld?
Bij Hamme had men amper 11 man, maar daar was op het veld niets van te merken.
Hamme kon door blessures niet rekenen op: De Meyer, Versyp, Van Hyfte, Djamba-Shango, Salievski en doelman Meul.
Ook voor Deinze-trainer Verkempinck sloeg het noodlot toe, zijn enige spits Thierry Flies moest met een blessure het veld verlaten.
Deinze gaf zich niet zomaar gewonnen en na slecht wegwerken in de Hamme-verdediging, kon Gerald De Breuck de aansluitingstreffer maken. Zo gingen we rusten met 2-1.

Ook in de 2de helft ging de wedstrijd goed op en neer en Hamme bleef gevaarlijk. Opnieuw kon Mampuya zich doorzetten en bediende Pinson die er 3-1 van maakte. Maar Deinze gaf zich opnieuw niet gewonnen. Nieuwkomer Coulibaly kon van dichtbij doelman Baert verschalken. Het bleef kansen regenen aan beide kanten.
Kon Deinze gelijkmaken of was het Hamme dat 4-2 ging maken?
Het was Mampuya die Deinze de doodsteek gaf toen hij alleen op de Hamme-doelman mocht afgaan en zo de 4-2 eindcijfers op het bord trapte.

Harde cijfers voor Deinze dat tegen een ‘gehandicapt’ Hamme speelde. Deinze zal de volgende wedstrijd op Dessel wakker moeten zijn vanaf de 1ste minuut.