Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Edmond Leburton
Oostende wint uiteindelijk met 9
Dirk Pieters

Oostende mocht al onmiddellijk de moeilijke verplaatsing naar Tubeke maken op de eerste speeldag. Tubeke dat een goede thuisreputatie heeft, wil dit zo behouden en hoopt de drie punten thuis te houden. De ploeg van Enzo Scifo kreeg in de Beker van Belgiƫ wel een pandoering van OH Leuven.

De wedstrijd begon goed voor Oostende, na 7 minuten kon Bultijnck een afgeweerde bal binnentikken en bracht de bezoekers 0-1 voor.
Bij Tubeke draait het nog niet zoals het zou moeten zijn, enkel Buelinckx kon een paar keer dreigen voor de thuisploeg, maar verder dan enkele halve kansjes kwam de spits niet.
Bij de bezoekers staat Kamanan moederziel alleen in de spits, maar maakt het de thuisploeg behoorlijk moeilijk met enkele geslaagde acties.  Na een goede eerste helft gaan we rusten met 0-1.

Het was opnieuw Oostende dat de beste start nam en enkele kansen kreeg via Vleminckx, maar de thuisdoelman gaf zich niet gewonnen.
Na 64ste minuten knalde Bultijnck zijn 2de voorbij doelman Wauthy. Een mooie goal van Bultijnck die Oostende hiermee op rozen zet.
Met nog een kwartier te spelen ziet het er ineens veel slechter uit voor Oostende.  Landuyt moet een correcte tackel - weliswaar langs achter ingezet - bekopen met een tweede gele kaart. Ook trainer Vande Velde wordt naar de tribune verwezen na protest. En nog is het niet gedaan van de kustploeg. Ook Vleminckx mocht na een drieste tackel gaan douchen en Oostende moest verder met 9 man. Nog 10 minuten zweten voor de bezoekers.
Tubeke voelde dat er nog iets inzat en trok resoluut in de aanval. Vijf minuten voor tijd lukt Sbaa de aansluitingstreffer, en voor de bezoekers was het tot in de 96ste minuut bibberen.
KV Oostende kon standhouden, en behaalde een verdiende overwinning.

Oostende dat het zichzelf nog heel lastig maakte, kon uiteindelijk toch nog de drie punten mee naar de kust nemen. Tubeke dat beter begon te spelen als het telaat was, moet zorgen dat het volgende speeldag punten gaat pakken.