Speeldag: Speeldag 10
Stadion: De Leunen
Geel wint voor tweede keer dit seizoen
Giovanny Saelens

Zaterdagavond moest Geel het thuis opnemen tegen Excelsior Virton. De thuisploeg won met 2-0 en geeft de rode lantaarn door aan Deinze. Deinze speelt zondagnamiddag nog tegen K. Beringen Heusden-Zolder.

Geel toonde dat het vechtlust bezit en probeerde meteen kansen te creĆ«ren. Thiam miste drie keer op rij zodat Virton niet vroeg op achterstand kwam. Werner kon een kopbal van Dello uit doel houden en zorgde dat zijn ploeg nog altijd geen doelpunt tegen had gekregen. Geel bleef maar kansen hebben, maar de bal wou er maar niet in. Het enige gevaar van Virton kwam van Riguet, wiens lob maar net over ging. Aan de rust stond het 0-0.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld: Geel dat kansen afdwingt, maar de bal niet in de netten krijgt. Coomans kon uiteindelijk dan toch de bal tegen de netten prikken. Hij bracht zijn ploeg op voorsprong. Meteen daarna werd de stand verdubbeld door Glouftsis. Een verdiende overwinning voor Geel, dat nu moet hopen dat Deinze verliest van KBHZ. Eindstand was 2-0. [AN]