Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Orphale Cruckestadion
Haagdoren schiet KVSK Utd naar eindronde
Niels Hendriks

KVSK United begon aan deze tiende speeldag als de favoriet voor de eerste periodetitel. De ploeg van Peter Balette telde één punt meer dan Dessel en Bergen en drie meer dan Kortrijk. KVSK United moest dus zelf winnen en deed dat ook. Het versloeg SK Ronse met 0-1, maar het kostte de leider wel erg veel moeite.

De wedstrijd begon erg slecht voor KVSK United, Euvrard ging na amper twee minuten spelen al in de fout in de elfmeter. De daarop volgende strafschop voor Ronse werd wel op de lat geschoten. Het eerste kwartier verliep verder gelijkopgaand met wel een agressievere thuisploeg. Na het openingskwartier kregen beide ploegen toch enkele mogelijkheden. Bij Ronse kopte Nouhass op doelman Boyen, bij de bezoekers schoten Marcos Pereira en Ode Thompson over het doel. Iets na het halfuur moest United met zijn tienen verder, Delande kreeg de rode kaart voor een domme reactie op een Ronse-speler. Ook Machiels en Haagdoren kregen nog geel in deze eerste helft waarin Ronse veldoverwicht had zonder echt uitgespeelde kansen te creëren.

Vijf minuten na rust kwam Davy Heymans tot twee maal toe dicht bij de 0-1 maar de middenvelder miste onbegrijpelijk. Ook Ronse kwam bijna op voorsprong via Nouhass maar het bleef 0-0. KVSK United zag op dat moment de periodetitel aan hun neus voorbij door de voorsprong van Bergen, er moest dus nog gescoord worden. In de 68ste minuut was Nouhass opnieuw gevaarlijk, ditmaal trof hij de paal. Toch waren het de bezoekers uit het verre Limburg die konden vieren. Negen minuten voor het einde trapte Haagdoren de bal tegen de netten na een doorsteekbal van topschutter Pereira. 0-1 en de periodetitel was bijna een feit voor United. Bij Ronse kreeg Duquesney enkele minuten later rood waardoor de laatste minuten met tien tegen tien gespeelde moesten worden. Ronse was niet meer gevaarlijk en United kwam bijna via Heymans nog op 0-2 maar de score bleef ongewijzigd.

De fusieclub wint door deze weliswaar krappe zege de eerste periodetitel in tweede klassse en is hierdoor al zeker van een plaats in de eindronde. Daarbovenop is KVSK United nu al voor 40 competitiewedstrijden op rij ongeslagen!