Stadion: Kehrweg Stadion
Kortrijk haalt 10 op 12
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag trok KV Kortrijk naar het verre AS Eupen. Nadat KV Kortrijk 9 op 9 haalde, speelde het gisteren gelijk.

Manu Ferrera moest sterk sleutelen aan de opstelling wegens de schorsing van sterkhouders Chen en Makhloufi. Calvo en Hempte kwamen in de plaats. Vandoorne was twijfelachtig maar besliste tegen de pijn in om toch plaats te nemen onder de lat, en dit zonder inspuiting.
Eupen probeerde Kortrijk onder druk te zetten maar KVK nam na vijf minuten het overwicht al snel over wat resulteerde in enkele kleine kansjes, waaronder een afstandschot van Gregory Houzé. KVK moest attent blijven voor de acties van de thuisploeg, een vrije trap van Baijot werd even van richting veranderd maar verdween enkele meters naast het doel. Kortrijk bleef het beste voetbal brengen, een actie Nong-Landu Tubi bracht het spitskonijn op links, die scherp en laag de bal voor doel bracht, maar het leer werd nog in hoekschop gewerkt. De grootste kans van de eerste 20 minuten kwam van de thuisploeg, Calvo verslikte zich met een slechte pass in de voeten van Marechal die Keller alleen voor Kurt Vandoorne bracht. Keller haalde gekruist uit maar de doelman ging knap plat en maakte de open kans ongevaarlijk. Bijna een half uur ver moest doelman Wins een vrije trap van Jarakovic over de lat tikken. KVK drukte de Duitstaligen meer op eigen helft, maar Eupen kende bijna geluk toen een trap naar doel afweek. Gelukkig kon Vandoorne in twee tijden de bom onschadelijk maken. Dan kende KVK een dolle laatste 10 minuten waarin het de ene kans na de andere versierde. Een hoekschop werd door Houzé naar de hoek gekopt maar Wins (vorig jaar doelman van Patro Maasmechelen) redde in eerste instantie met een schitterende reflex, Verbrugghe nam in de rebound de bal op de slof maar weeral was Wins daar om met een tweede schitterende redding Eupen te behoeden van een achterstand. Toch bleef KVK doorgaan en de Duitstaligen moesten tot twee keer toe schoten van onder andere Jarakovic van de lijn keren zodat de West-Vlamingen gingen rusten met 0-0 in plaats van de verdiende 0-1.

KVK kwam in de 2de helft duidelijk met meer defensievere bedoelingen uit de kleedkamer en dat resulteerde in één grote waarschuwing, Goossens kwam centimeters tekort om een lage voorzet aan de 2de paal binnen te werken. Daarna zakte de partij naar een lager niveau met heel veel fouten, stilligende fases en zonder echte kansen tot gevolg. We moesten dan ook wachten tot de 65ste minuut vooraleer we de eerste grote kans van de tweede helft konden noteren. Een zoveelste rood-witte hoekschop werd door doelman Wins compleet gemist, Houzé kopte op doel, maar zag zijn kans van de lijn gekeerd door een wit-zwarte verdediger. Aan de overkant kreeg de thuisploeg een even grote mogelijkheid. Een vrijstaande speler kon inkoppen maar doelman Vandoorne redde met een mooie reflex de bal uit de hoek. De wedstrijd verzwakte meer naar het einde toe. Eupen kreeg meer vertrouwen met als gevolg veel balbezit maar weinig doelgevaar. De laatste kans die we noteerden viel nog in de 75ste minuut van Goossens maar Vandoorne duikte nog voor hem in. Beide ploegen namen geen risico meer en waren tevreden met de terechte puntendeling. [KV]