Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Mijnstadion
KBHZ kan nog eens winnen
bernie de vuyst

De eerste thuiszege dit seizoen van Beringen Heusden-Zolder is eindelijk een feit. De West-Limburgers versloegen in het Mijnstadion Ronse met 2-1.

KBHZ begon het best aan de wedstrijd. Zo moest bezoekende goalie Paul alles uit de kast halen om een kopbal uit zijn doel te ranselen.  Toch waren het de Oost-Vlamingen die op voorsprong klommen na een lange run van El Khanchaf.

Vlak na rust liet Olondo zich gretig vallen in de zestien: penalty! Oyen twijfelde niet en bracht de thuisploeg op gelijke hoogte. KBHZ ging op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Ronse kreeg echter wel drie reuzekansen die vakkundig de nek werden omgewrongen.

Ref Vermeire keurde een kwartier voor affluiten een doelpunt van groen-wit af wegens vermeend buitenspel van Kaliluka. Het was nochtans Ronse-verdediger Bouckhelifa die het leer in eigen doel werkte. Niet getreurd voor KBHZ, want enkele minuten later trof Sishuba opnieuw raak. Daar bleef het bij waardoor de opluchting zeer groot was bij de gehele entourage van de mijnclub.

Ploegopstellingen
KBHZ: Lenaerts, Eberlé, Ghislain, Oyen, Vandeurzen, Benzouien, Sishuba (90' Del Fabbro), Bekmeczi, Brouwers (88' Criel) en Olondo (63' Kaliluka)

Ronse: Paul, Synaeghel, Denoncin, Duquesnoy (46' Dimqula), Gorniak, Bouckhelifa, Hernout, El Khanchaf, Nouhass (72' Montero), Vandesande en Tavares.

Doelpunten: 34' El Khanchaf 0-1, 47' Oyen (penalty) 1-1, 85' Sishuba 2-1