Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Edmond Leburton
KVSK Utd wint bij Tubize en wordt leider
Niels Hendriks

KVSK United is met 1-3 gaan winnen bij Tubize. De winnaar van de eerste periodetitel komt door deze zege en het puntenverlies van Bergen alleen aan de leiding. KV Kortrijk dat morgen nog speelt kan wel op gelijke hoogte komen maar heeft dan een wedstrijd meer gespeeld.

Bij KVSK United werden de afwezige Delande en Heymans vervangen door Luyten en Mbemba. Euvrard speelde hierdoor op het middenveld. In het openingskwartier namen de bezoekers ligt de overhand en hadden ook de eerste kans van de partij. Toch viel het doelpunt aan de overkant, na geharrewar in de United-verdediging scoorde Dimitriadis de 1-0. United kwam echter al snel terug op gelijke hoogte. Philip Haagdoren knalde de gelijkmaker tegen de netten vanop een voorzet van Pereira. Amper een minuut later stond het al bijna 1-2 maar het schot van Pereira belandde tegen de paal. Na een halfuur spelen klom de ploeg van Peter Balette dan toch op voorsprong. Ode Thompson kopte een voorzet van Geerinckx binnen. Beide ploegen kregen nog een kans op een doelpunt maar het bleef 1-2 tot aan de rust.

In de eerste minuten na de pauze kreeg zowel Tubize als United een kans via respectievelijk Sbaa en Thompson. Vlak voor het uur besliste Wouter Scheelen dan de partij in het voordeel van KVSK United. Zijn lobbal mislukt eerst nog maar in de herkansing trapte Scheelen dan toch de 1-3 tegen de netten. In het slotkwartier mistte Thompson nog een open kans op de 1-4, maar ook United-doelman Boyen moest zijn ploeg nog enkele keren behoeden van een tegendoelpunt. De thuisploeg zakt door deze zege naar een veertiende plaats. KVSK United daarentegen komt terug alleen aan de leiding.