Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Bosuil
Antwerp maakt komaf met reeks van KVSK
Dirk Pieters

Dit weekend was het groot feest op de Bosuil. De Great Old won voor de derde keer op rij en is begonnen aan zijn opmars in de competitie. Antwerp won met overduidelijke 5-0 cijfers van KVSK United. De bezoekers waren favoriet na het behalen van de eerste periodetitel en de reeks van 42 wedstrijden zonder nederlaag. De laatste nederlaag van United dateerde van 2 mei 2004.

De Great Old begon goed aan de wedstrijd. Al na één minuut kon Kevin Jansen bijna een fout van Trommel afstraffen, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. Het was slechts uitstel van executie. Stankovski kon in de tiende minuut een losgelaten bal van KVSK-doelman Boyen binnentikken. De thuisploeg bleef KVSK wegdrukken en doelman Boyen moest in de 25ste minuut al zijn kunnen tonen op een gevaarlijk schot van Stankovski. Op het halfuur verdubbelde Lukanovic de score. De aanvaller van Antwerp duwde de bal van op rechts binnen. Amper vier minuten later daverden de tribunes op de Bosuil opnieuw. Dong, die enkele weken geleden nog de volle laag kreeg van de Antwerp-fans, zorgde na slecht verdedigen van Luyten voor de 3-0. De eerste kans van United kwam vlak voor rust, maar een poging van Marcos Perreira (ex-Antwerp) ging voorlangs. De thuisploeg mocht gaan rusten met een verdiende 3-0 stand.

Ook in de tweede helft bleef Antwerp de betere ploeg.  Toch was de eerste kans voor Perreira. De aanvaller van KVSK schoot op de voet van doelman Willockx. Het spitsenduo van Antwerp bleef kansen creëren. ‘Luka’ trapt met een halve omhaal over en Dong schoot rakelings over het doel van Boyen. In de 68ste minuut zorgde de Chinees Dong dan toch voor de 4-0 na een gemeten pas van Stankovski. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en Dong zorgde, met zijn derde van de avond, voor de 5-0 forfaitcijfers.

Antwerp is de tweede periode uitstekend gestart. Met een negen op negen staat de ploeg op de eerste plaats in die periode. In de competitie is de opmars duidelijk begonnen. Voor KVSK United is er geen man overboord, maar een dergelijk einde van de succesreeks had niemand verwacht. [CA]