Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Guldensporenstadion
Waasland speelt gelijk in het Guldensporenstadion
Giovanny Saelens

Vanmiddag stond de topper tussen KV Kortrijk en RS Waasland op het programma. De West-Vlaamse ploeg kon alleen leider komen, als het niet verloor. De match eindigde op een gelijkspel na een zwakke tweede helft van de thuisploeg. Landu Tubi en Keita zorgden voor de enige doelpunten in deze wedstrijd.

Voor deze wedstrijd waren bij KV Kortrijk zowel Nong als Calvo geschorst. Xavier Chen is nog zes weken out na zijn operatie aan de schouder. Zijn vervanger was Tim Claerhout. Makhloufi en Cousin kwamen stonden terug in het elftal.
KV Kortrijk had duidelijk zin om drie punten uit te lopen op KVSK United en begon hevig aan de partij. Capilla kon de bal niet voorbij doelman Hofman werken. Na negen minuten was het al raak voor de VeeKaa. Landu Tubi zorgde dat de supporters konden juichen.
Cousin ging meteen op zoek naar het twee doelpunt, maar kon tot twee keer toe de bal niet in doel krijgen. Voor de rest zagen we een saaie eerste helft met maar één kans meer. Keita trapte de bal net naast. Ruststand: 1-0

In de tweede helft zag het er naar uit dat het echt spannend ging worden. RS Waasland kwam namelijk gemotiveerder uit de kleedkamers. Kristof Arijs zag hoe Kurt Vandoorne de gelijkmaker verhinderde. Aan de overkant trapte Christian Landu Tubi de bal net naast. Arijs kreeg nogmaals de kans op de gelijkmaker, maar opnieuw lukte hem het scoren niet. Nadat Kurt Vandoorne een schot van Derijcke uit zijn doel hield, had Bob Cousin de kans om de score te verdubbelen. Hij hield zijn volley net niet laag genoeg.
Met nog een kwartier te gaan, kwam het spannendste deel van de wedstrijd. Vandecauter schoot de bal tegen de paal. Ook door Jarakovic werd het doelhout getroffen. Zijn vrije trap trof de lat. Waasland kon daarna wel scoren. Vanhoeylandt bracht de bal bij Keita, die makkelijk kon binnenschieten.
Na de verdiende gelijkmaker had Arijs nog de kans om zijn ploeg naar de winst te leiden. Een mooie redding van Kurt Vandoorne belette hem dat. Vandoorne redde zijn ploeg nogmaals, toen Meeusen een hard schot richting doel leverde. De stand bleef ongewijzigd en KV Kortrijk kwam goed weg. Een juiste eindstand: 1-1