Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Yvan Georges
KV Kortrijk speelt gelijk en blijft tweede
Giovanny Saelens

Vanmiddag stond de laatste wedstrijd van de zestiende speeldag in tweede klasse op het programma. Union nam het thuis op tegen KV Kortrijk. Dankzij twee doelpunten van Aloys Nong kon KV Kortrijk een nieuwe nederlaag vermijden. De eindstand was 2-2.

KV Kortrijk was de betere in het eerste kwartier, maar kreeg toch als eerste een doelpunt tegen. Charlot bracht Union op voorsprong. Doelman Kurt Vandoorne moest daarna voorkomen dat de score werd verdubbeld. Ook de doelman van Union mocht aan het werk. Hij zorgde dat Nong niet kon scoren. Tevergeefs bleek het, want op het einde van de eerste helft kon de Kameroener dan toch scoren. Zijn zevende doelpunt bracht meteen de ruststand op het scorebord. 1-1 aan de rust.

Aloys Nong wist dat een winst niet onbelangrijk zou zijn. Na drie minuten spelen in de tweede helft kon hij het tweede doelpunt scoren. Malki bracht al snel de bordjes terug in evenwicht. Bij Union werd Scozzari nog uitgesloten. De eindstand was al na vijftig minuten bepaald. 2-2 is de eindstand.