Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Yvan Georges
Antwerp pakt punt op Virton
Dirk Pieters

Antwerp heeft nog steeds niet kunnen winnen op verplaatsing. De Great Old kwam zaterdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Virton.

De wedstrijd begon enkele minuten later na een discussie tussen de beide coaches. Uiteindelijk besliste scheidsrechter Bylois toch te spelen op het harde en moeilijk te bespelen veld. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar Ristovic hield Koïta van een doelpunt. Even later moest diezelfde Ristovic zich opnieuw tonen op een kans van Do Rosario, maar de Antwerpdoelman hield zijn ploeg recht. Antwerp kwam er in de eerste helft amper uit en kon maar enkele keren dreigen, maar zonder echt groot gevaar.

Na de rust kwam Utaka de geblesseerde Pivaljevic vervangen en Antwerp begon beter te spelen. De Great Old nam het initiatief, maar echte kansen leverde dat niet op. Het waren aan de overkant opnieuw Koïta en Van de Sande die voor de kansen zorgden. Virton verdiende meer, maar kon de kansen niet benutten. Daarvoor was het veld misschien toch te slecht bespeelbaar. (AN)