Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Kehrweg Stadion
Deinze doet goede zaak in het klassement
Dirk Pieters

Deinze ging in deze vooruitgeschoven wedstrijd op bezoek bij Eupen. Voor Deinze misschien de mogelijkheid om de voorlaatste plaats af te staan.

De bezoekers gingen het best van start. Na vijf minuten kon Rosseel even dreigen voor Deinze maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Ook Eupen liet zich niet doen en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, maar de verdediging van Deinze begaf niet. Nog voor het halfuur was er een goede redding nodig van Deinze-doelman Van Den Bossche op een kopbal van Rentmeister. Beide ploegen mochten gaan rusten met een scoreloos gelijkspel.

Vlak na de pauze kwam Deinze dicht bij een doelpunt, maar de poging van Lambin kon doelman Wins niet verrassen. Met nog tien minuten te spelen was het dan toch raak voor de bezoekers. Van Brabander werd buiten de zestien neergehaald door Vinamont. Uit de daaropvolgende vrije trap van Grozdanic kon Rosseel na wat geharrewar de bal over de doellijn duwen. Ook vorig seizoen zorgde Rosseel voor het doelpunt op het veld van Eupen. De thuisploeg moest nu aan een slotoffensief gaan denken, maar de verdediging van Deinze brak niet en won deze wedstrijd met 0-1.

Voor Deinze was het nog maar de vierde overwinning van het seizoen. In de stand komt Deinze weg van de voorlaatste plaats en haalt het Antwerp bij. Het heeft nu twaalf punten. Eupen blijft staan op de achtste plaats met zestien punten. [AN]