Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint en staat tweede
Giovanny Saelens

Vanmiddag stond de vooruitgeschoven partij tussen KV Kortrijk en KBHZ op het programma. De wedstrijd, die normaal zou gespeeld worden in het weekend van 7 en 8 januari, eindigde op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Dit dankzij een doelpunt van Aloys Nong in de blessuretijd.

KV Kortrijk moest aan de bak tegen Koninklijke Beringen Heusden-Zolder zonder Verbrugghe en Makhloufi. De eerste was geschorst en de tweede geraakte deze week geblesseerd op training. Matthias Velge kwam terug in het team en ook Chen stond terug in de basis, nadat hij vorige week geschorst was.
De wedstrijd had een saaie start, met weinig kansen. KV Kortrijk had het duidelijk moeilijk op het middenveld zonder Makhloufi. Sishuba maakte het de verdediging niet gemakkelijk, maar scoren lukte niet. Na een kwartier spelen, zagen we de eerste echte kans van de wedstrijd. Die was voor Aloys Nong, maar hij zag de bal in hoekschop verdwijnen. De Kameroener kon daarna nog eens voor doelman Lenaerts verschijnen, maar die hield de bal mooi uit zijn doel.
Aan de overkant had Vandoorne werk met schoten van Lopez en Brouwers. Jarakovic kon ook niet scoren voor de thuisploeg op vrije trap. Die ging over. Even later kon Matthias Velghe (foto rechts), voor wie Georges Leekens in de tribune zat, de openingstreffer scoren. Een hoekschop van Jarakovic kopte hij voorbij Lenaerts. De Limburgers konden de stand niet gelijk brengen, dus was de ruststand 1-0.

In de tweede helft toonde Kortrijk zich aanvankelijk als dominant. De eerste grote kans kwam voor de ingevallen Tim Aelbrecht, maar die zag hoe Lenaerts de bal over tikte. Sishuba, ex-Antwerp, kon aan de overkant wel scoren, nadat er een misverstand was tussen Kortrijk-verdedigers Chen en Demets. Dit was de terechte gelijkmaker voor KBHZ. Bij Kortrijk kon Cacciatore, die wordt geleend van Sporting Charleroi, de bal niet aan de juiste kant van de paal koppen.
De supporters van de thuisploeg, die zich al een tijdje tegen de scheidsrechter hadden gekeerd, hadden zich al neergelegd bij een gelijkspel. Jimmy Hempte weigerde op te geven en schoot in de blessuretijd nog op doel. Aloys Nong, die buitenspel stond, onderschepte de bal en schoot binnen. Een onterecht doelpunt zorgde dus voor een onverdiende overwinning. KV Kortrijk staat nu samen met KVSK United op de tweede plaats. Volgende week wacht de clash tussen KV Kortrijk en KV Mechelen.