kvmKV Mechelen
lomLommel SK
1-0
2-0
Datum: 07/01/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Bittere pil voor KV Mechelen
Truyens Himke
| 0 reacties
Bittere pil voor KV Mechelen
Foto: © SC

Achter de Kazerne leek een stunt in de maak toen KV Mechelen 2-0 voorkwam tegen KVSK United, de leider uit tweede divisie. Toch draaide het anders uit, de Maneblussers kregen in de slotminuten nog twee doelpunten tegen en verspeelden zo uiterst belangrijke punten.
 
De voorlaatste uit de stand tegen de leider, een wedstrijd waarvan je vooraf de score zou moeten kennen.
In de aanvangsfase van de wedstrijd leek het daar ook op, KVSK United begon het gretigst aan de wedstrijd. De thuisploeg kon daar bitterweinig tegenover stellen en kon enkel ondergaan. Toch was de eerste echte kans van de wedstrijd voor Malinwa, Goots zette door op rechts en bracht de bal voor tot bij Masina. De Swazi kon echter niet voldoende bij de bal om de netten bol te zetten.
En ook de tweede kans stond op naam van de geelroden. Een hoekschop van Tom Peeters werd via het hoofd van Mbemba terug in de voeten van de eerste gelegd. Peeters twijfelde geen seconde en trapte de bal staalhard richting doel, een goede reflex van Boyen was nodig om de 1-0 te verijdelen.
United bleef niet bij de pakken zitten en reageerde via Thompson, maar ook hier wou de bal er niet in.
Van het niveauverschil tussen KV Mechelen en KVSK United was er niet veel te merken, beide ploegen speelden aan een rustig tempo en kregen de bal niet tegen de netten. Na 45 minuten stond er dan ook nog steeds 0-0 op het scorebord.

Tijdens de tweede periode herleefde zowel het spel als de ambiance Achter de Kazerne. Mechelen waarschuwde onmiddellijk via Masina en aan de overzijde knalde Heymans staalhard op doel. De trend was gezet en aangename tweede helft ging van start.
Na een goeie tien minuten spelen mocht Goots en vrijschop nemen, de goalgetter legde deze mooi op het hoofd van Dhont en 1-0.
En geen drie munten later mocht Goots hetzelfde scenario nog eens overdoen. Vrijschop van op dezelfde locatie, het enige verschil dit keer was dat de bal geen hoofd raakte en tegen de paal terecht kwam. De voorzet die daarop volgde belande op het hoofd van Van Briel en 2-0.
Mechelen dacht nu enkel nog aan verdedigen en dat zou hen duur komen te staan. United, niet uit het lood geslagen, liet meteen weten niet gekomen te zijn voor nul punten. Het aangenaamste voetbal lag al een tijdje achter ons toen United de kans zag om er voor te gaan. Thompson worstelde zich door tot bij Tom Verelst die via een mooie safe de 2-1 kon verhinderen. Al was dat maar voor korte duur, Heymans zette door en legde de bal opzij naar Haagdoren, die mooi binnenschoot.
Alles was terug mogelijk en dat was duidelijk te zien, 10 spanende slotminuten stonden in het verschiet. En waar alle Malinwa supporters al een tijd voor vreesden zou waarheid worden, de gelijkmaker.
Vanaf een slordige 30 meter mocht Haagdoren zich tot man van de wedstrijd kronen. Goalie Verelst verkeek zich op de vrijtrap en liet de bal op die manier achter hem in zijn kooi verdwijnen.  2-2 en wedstrijd afgelopen.
 
Malinwa blijft alweer met een serieuze kater achter, voor de zoveelste keer dit seizoen konden de Mechelaars niet volharden. Nochtans kregen ze tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd te beslissen. Bij een 2-1 score stormde Goots alleen op Boyen af en iets daarna verkwiste Van Hoevelen de kans van de wedstrijd.
Op deze manier blijven uiterst belangrijke punten uit en moet Mechelen volgende week zien punten te pakken in Eupen en Sint-Gillis. United blijft dankzij het gelijkspel alleen leider in tweede nationale. [AN]

Vooraf