antAntwerp
geeASV Geel
Datum: 21/01/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Bosuil
Antwerp kan het tij niet keren
Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp kan het tij niet keren
Foto: © SC

De Engelse jongeren die Manchester United uitleent aan de Bosuil konden geen kentering teweeg brengen.  De Bosuil blijft in droefnis gehuld na het verloren degradatieduel tegen Verbroedering Geel.  Coach Van Acker kon met zijn Engelse jokers niet vermijden dat Antwerp verzinkt in het degradatievoetbal. 
 
De partij begon gesloten, al bleek dat biede ploegen de intentie hadden om aan te vallen.  Na een doffe eerste tien minuten vol slordigheden kwam Geel op kruissnelheid.  Zij dreigden het eerst via een snelle uitbraak van Charai die Van De Weyer wist af te zonderen voor doel.  De Geelse middenvelder  besloot echter een meter voorlangs.  Op vrijschop wist Geudens de vuisten van Ristovic te testen met een strakke pegel doorheen de muur.  Charai kopte de daaruit voortvloeiende corner voorlangs.  Het duurde tot na het halfuur eer Antwerp echt wist te dreigen.  Onder impuls van een steeds manifester aanwezige Martin op de linkerflank begon de Antwerpse aanvalsmotor op temperatuur te komen.  Eerst trapte hij in de handen van de keeper en even later was er een Geels lichaam nodig om zijn schot te blokkeren.  Na nog een schuchtere kopbal van Tomsin ontbond Martin al zijn duivels en toonde hij zijn talent.  Hij zag de Geelse keeper voor zijn lijn staan en schoot vanuit scherpe hoek onverwacht naar de kruising.  Zijn schot ging maar rakelings over doel.  Met een schot over doel van Verjans eindigde de eerste helft. 
 
Na de rust ging Antwerp - en vooral Lee Martin - door op zijn elan.  Een andere Engelsman, Ebanks-Blake, ging alleen door en zocht de achterlijn op.  Hij had geen enkele afspeelmogelijkheid en vuurde een pegel af naar de kruising vanuit een haast onmogelijke hoek.  Deze klasseflits kon met Ă©Ă©n hand gekeerd worden door Schurmans.   Antwerp bleef drukken en aanvallen, maar sloeg er niet in om tot scoren te komen.  Een doelpunt leek in de lucht te hangen voor Antwerp maar viel net na het uur langs de andere kant.  Charai kreeg centraal de bal en dreef die voor zich uit tot op 20 meter van het Antwerpse doel.  Daarna haalde hij kruislings uit en verschalkte hij een wederom bleke Ristovic.  Voor de zoveelste keer dit seizoen was Antwerp na een domme goal op achtervolgen aangewezen en ook nu bleven ze een gepast antwoord schuldig.  Het was Geel dat nog het dichtst bij een tegendoelpunt kwam via een poging op de paal van Van De Weyer na een mooie snelle counter.  
 
Geel zet hiermee zijn opmars in het klassement voort en blijft in de running voor de tweede periodetitel.  De Geelse coach was dan ook best opgetogen met de uitslag.  Hetzelde k on niet gezegd worden van zijn Antwerpse collega.  Van Acker zag dat zijn team wederom een dom doelpunt slikte en dat het geen vuist wist te maken.  Zoals hij het samenvatte : “Wie niet scoort kan niet winnen.  Wie te makkelijk goals slikt moet verlieren.”  Hij spaarde ook de keeper niet : “Misschien moeten we Ratko Svilar vragen een nieuwe keeper te zoeken...”  Antwerp zinkt nu definitief weg in het klassement en lijkt zich op te moeten maken voor een lang gevecht tegen de degradatie.  Zoals secretaris Paul Bistiaux reeds gisteren orakelde : “We moeten echt hopen dat het verhaal met de Engelsen een bestseller wordt, want anders kan het slecht aflopen”.