Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk en Bergen gelijk na late goal
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond in het Guldensporenstadion de topper van tweede klasse op het programma. KV Kortrijk nam het in eigen huis op tegen de tweede in de stand, Bergen. Na een doelpunt van aanvoerder Demets in de blessuretijd, kon KV Kortrijk toch nog een puntje in de wacht slepen.

RAEC Mons begon de wedstrijd zonder Njock, die zich tijdens de opwarming blesseerde. Coquelet verving hem. De eerste kans in de wedstrijd zagen we van de Kameroense spits Aloys Nong. De bal ging een meter over doel.
Negen minuten later kon KV Kortrijk opnieuw een actie opzetten. De bal belandde bij Nicolas Gezelle, maar de Markenaar trapte naast. Miguel Capilla kon op vrije trap mooi naar de hoek trappen, maar Berthelin had genoeg aan zijn vingertoppen. De eerste kans van het verdedigende Bergen kwam via Coquelet. Zijn bal strandde op de lat. Tweede keer, goede keer. Dat bleek bij de tweede kans van Bergen. Het was Cordaro die de bal voorbij Kurt Vandoorne kon trappen.
De tegenprik van KV Kortrijk was wachten tot net voor de rust. Miguel Capilla kopte de bal richting verste hoek, maar Berthelin kon de bal in corner tikken. Ook de jonge Nicolas Gezelle kon de gelijkmaker niet scoren. Opnieuw had Berthelin het laatste woord. In de eerste helft verdienden beide ploegen een doelpunt, maar de ruststand was 0-1.

In de tweede helft kon KV Kortrijk weinig brengen. Het was Bergen dat domineerde. Toch kon de West-Vlaamse ploeg na een kwartier een heel goede kans afdwingen. Een volley van Capilla ging naar het midden van het doel, waardoor Berthelin geen problemen had om de bal uit zijn doel te houden. Ook Claerhout, die ingevallen was voor Aelbrecht, raakte even later niet voorbij Berthelin.
 KV Kortrijk zakte helemaal weg en kwam niet meer voor doel. De combinaties lukten niet meer. Maar omdat ook Bergen niet kon scoren, bleef de kans bestaan dat er nog een doelpuntje zou vallen. En inderdaad, Aloys Nong ging op doel af en trapte op Berthelin. De herneming was voor aanvoerder en verdediger Stéphane Demets en het was raak. Een verdediger gedroeg zich als doelman en probeerde de bal met zijn handen uit doel te houden, maar de bal ging er toch in. De terechte eindstand was 1-1.