geeASV Geel
antAntwerp
2-2
80' Fangzhou Dong (pen)
Datum: 04/09/2005 18:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Leunen
Geel en Antwerp delen de punten
Dirk Pieters

Geel, dat vorige week zijn openingswedstrijd zwaar verloor, kreeg zaterdagavond het bezoek van Antwerp. Geel – Antwerp is altijd een wedstrijd op de scherp van de snee, ook dit keer was het niet anders. 4 doelpunten, een strafschop en een rode kaart.

De wedstrijd begon goed voor Antwerp en na één van de eerste aanvallen was het onmiddellijk raak. Olguin ging mooi voorbij de keeper en mocht de bal in het lege doel leggen. De 1600 Antwerp-supporters konden aan het feesten. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en de gelijkmaker kwam er na een stilstaande fase, Mellemans kon inkoppen. De Antwerp-spelers reageerden furieus op de scheidsrechter na een "duwfout" op doelman Ristovic.
Beide ploegen kregen nog een goede kans, maar de keepers toonden hun kunnen op kansen van Glouftsis (Geel) en een vrije trap Cissé (Antwerp). Zo gingen we rusten met een 1-1 stand.

Ook de tweede helft begon vrij aantrekkelijk met Geel dat iets meer kwam. De duels werden steeds harder, met enkele gele kaarten tot gevolg.
Geel kwam na een uitbraak dan toch op voorsprong toen Glouftsis alleen voor de keeper de bal kreeg en makkelijk kon intrappen. Antwerp op achtervolgen aangewezen, maar de rood-witten lieten zich niet doen. De ingevallen Federow wrong nog een reuzekans de nek om, maar uiteindelijk kreeg Antwerp wat het verdiende. De Great Old kreeg een strafschop na handsbal en Dong zette de 2-2 op het bord. Cissé kreeg nog rood na een "arbiter heb je geld gekregen"-teken.
In de allerlaatste minuut kregen beide ploegen nog 1 grote kans, maar opnieuw waren beide doelmannen paraat. Einduitslag: 2-2

Antwerp, dat al twee zware wedstrijden kreeg, speelde tweemaal gelijk. Volgende week op de Bosuil moet er gewonnen worden. Geel wist zijn eerste puntje van het seizoen te pakken en hoopt deze lijn door te trekken.