3-0
4-0
5-0
6-1
87' Ivica Jarakovic (pen)
Datum: 04/09/2005 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen haalt zwaar uit
Dirk Pieters

De wedstrijd tussen Bergen en Kortrijk was er een tussen 2 ploegen die hoge verwachtingen hebben voor dit seizoen. Bergen kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel op de Bosuil. Kortrijk kon in de openingswedstrijd vrij simpel winnen van Virton.

Ferrera koos voor het winningteam van vorige woensdag, enkel Cousin kwam in de ploeg ten nadele van Capilla. De eerste 20 minuten kon Kortrijk vrij goed standhouden, maar dan was het raak. Calci kon na een corner de bal in doel koppen. KV Kortrijk was helemaal van slag. Vanaf toen ging het heel snel voor de thuisploeg. Nog voor het halfuur trapte Njock een plaatsbal naast Van de Putte (ex-Bergen). Nog voor rust verdubbelde Bergen die score. Touré op vrije trap en opnieuw Njock met een prachtige omhaal zette de 4-0 op het bord. Kortrijk helemaal knock-out

Na rust voerde Kortrijk 3 wissels door, maar echt veel beterschap kwam er niet in het spel. De eerste kansen waren voor KVK. Cousin miste een grote kans en hij en Nong troffen ook nog eens de paal. Het was opnieuw de thuisploeg die wist te scoren. Njock scoorde zijn derde van de avond en zette de 5-0 forfaitcijfers op het bord. Cordora maakte er zelfs nog 6-0 van na een defensieve blunder.
Jarakovic kon vanop de stip nog de 6-1 scorennadat Chen foutief gestopt werd door thuisdoelman Berthelin. Berthelin mocht dan ook gaan douchen met een rode kaart op zijn conto.

Bergen haalde zwaar uit en won verdiend met 6-1. Elke bal van Bergen op doel was goed voor een doelpunt. Voor een ploeg als Kortrijk komt dit hard aan, nu zondag zal de ploeg van Ferrera zich moeten herpakken. Ferrera hoopt alvast op revanche van zijn spelers.