Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Diaz Arena
Oostende gaat thuis onderuit
Dirk Pieters

Bij Oostende zijn enkele spelers nog niet van de partij. Landuyt geschorst, Brackx en Colonnette geblesseerd. Ook twee van de vier nieuwe aanwinsten waren niet speelgerechtigd. Oostende won wel zijn openingswedstrijd tegen Tubize. Bij Dessel dezelfde 15 spelers die vorige woensdag Geel vernederden met 4-1.

KV Oostende begon het beste aan de wedstrijd. Verdediger Saluhu had zijn handen vol met Oostende-spits Kamanan. Doelman Heilman had een goede redding nodig op een vrije trap van Dekeyser en in de herneming werden schoten van Vleminckx en Wallaeys van de lijn gehaald. Dessel begon beter in de wedstrijd te komen en doelman Thieren moest enkele keren ingrijpen op pogingen van Piedfort en Thys. De wedstrijd begon veelbelovend, maar na een half uur was er niets meer van te merken. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

De tweede helft bleef ondermaats, Noch KVO, noch Dessel konden een kans bijeen voetballen. De wedstrijd leek op een 0-0 te gaan eindigen, maar 20 minuten voor tijd werd Thys volledig vrijgelaten, de spits zag zijn kans en trapte de 0-1 op het bord. KV Oostende probeerde iets terug te doen, maar kansen van Dekeyser en Kamanan gingen naast. Dessel was tevreden met de 0-1 en liet Oostende komen, maar echt dreigen kon de kustploeg niet meer.

Na de winst tegen Tubeke kon KVO de lijn niet doortrekken. Volgende week kan Oostende wel beschikken over zijn recente aanwinsten.
Dessel mag alvast spreken van een geslaagde start met een 6 op 6 tegen Geel en Oostende. De vraag is: Hoelang kan Dessel dit volhouden?