KBHZ
lomLommel SK
Datum: 28/01/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Mijnstadion
Limburgse derby eindigt onbeslist
bernie de vuyst
| 0 reacties
Limburgse derby eindigt onbeslist
Foto: © SC

Net als in de heenronde eindigde de derby tussen Beringen Heusden-Zolder en KVSK United weer op een gelijkspel. De puntendeling was een terechte uitslag, want geen van beide ploegen kon het laken echt naar zich toetrekken.

De leider nam een goede start en toonde zich meteen gevaarlijk via jeugdinternational Scheelen. Ook Waligora liet zich niet onbetuigd. De Pool kopte zelfs de beste kans op de paal. Na een dik kwartier kwam KBHZ beter in de wedstrijd. Criel zorgde met een trap van dichtbij op Boyen voor het eerste thuisgevaar. Even later was het wel prijs voor de West-Limburgers toen Kalulika een aarzeling in de United-verdeging meedogenloos afstrafte (1-0). Daarna zakte de spektakelwaarde in de eerste helft, ook kansen waren er amper.

De bezoekers gingen vanaf het eerste fluitsignaal na rust resoluut voor de gelijkmaker. Haagdoren, man in vorm bij KVSK United, testte meteen de kwaliteiten van Lenaerts. Aan de overzijde moest de Lommelaren vooral opletten voor Kalulika. De Congolees voelde zich duidelijk in zijn sas en zorgde voor heel wat dreiging. Zo ging een vrijtrap van de dribbelvaardige middenvelder maar centimeters over.

Een kwartier voor affluiten viel dan de verdiende gelijkmaker voor United. Waligora slalomde door de KBHZ-defensie en werkte bovendien zeer beheerst af (1-1). De leider zette nog wat druk, maar kwam niet verder dan een gevaarlijke kopbal van Heymans.

De 2300 toeschouwers die de koude verbeten, kregen een aangename derby voorgeschoteld. Al brachten beide ploegen geen al te verzorgd voetbal, mede door het harde veld.

Ploegopstellingen:

KBHZ: Lenaerts, Tibari, Peeters, Ghislain, Eberlé, Lopez, Bekmeczi, Kalulika, Criel (71' Camara), Pelic (43' Sishuba) en Benzouien

KVSK United: Boyen, Geerinckx, Euvrard, Machiels, Hensen, Delande, Heymans, Haagdooren, Scheelen, Pereira en Waligora

Scheidsrechter: Allaerts