Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Zwakke leider wint weer niet
Niels Hendriks

KVSK United is er niet in geslaagd om afstand te nemen van Union SG. De zwakke leider kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bij KVSK United kwam Ahmet Öcal terug uit schorsing en stond terug in de basis ten koste van Hensen. De partij stond onder de leiding van de Nederlandse scheidsrechter Janssen die een hoofdrol zou opeisen tijdens de wedstrijd. De thuisploeg begon sterk aan de partij en na acht minuten stond de 1-0 al op het bord. Na een mooie aanval over Heymans en Waligora kon Marcos Pereira de 1-0 makkelijk binnentikken. Nadien liet de leider het tempo zakken waardoor de partij in slaap dommelde. Net voor het halfuur werd Davy Heymans van het veld getrapt door een zware maar correcte tackle van een bezoeker. In de 38ste minuut kwam Union dicht bij de gelijkmaker toen Bongumba op de lat kopte. Maar direct na de eerste Brusselse dreiging was het toch raak, scheidsrechter Janssen floot net buiten de baklijn onterecht voor gevaarlijk spel en Charlot trapte de vrije trap mooi rechtstreeks binnen, 1-1.

In de tweede helft bleef United zwak acteren tegen Union dat het goede voetbal probeerde te beletten met vele fouten. Verder dan enkele afstandsschoten kwamen beide ploegen niet in deze teleurstellende partij. De enige echte kans was voor Pereira maar hij besloot op doelman Coppens. Net voor affluiten kreeg Philip Haagdoren zijn tweede gele kaart voor protest op de zwak leidende Nederlandse scheidsrechter. Opnieuw kostbaar puntenverlies voor United dat zich dringen moet gaan herpakken als het nog voor de titel wil gaan.

Toeschouwers: 3.000
Doelpunten: 9' Pereira (1-0), 38' Charlot (1-1)
Gele kaarten: Haagdoren, Scozzari, Windey, Haagdoren
Rode kaart: 88' Haagdoren (2x geel)
KVSK United: Boyen, Geerinckx, Euvrard, Machiels, Öcal, Delande, Haagdoren, Heymans (24' Mbemba), Scheelen (85' J. Daniëls), Pereira, Waligora
Union: Coppens, Scozzari, Kéromest, Manguba, Van Damme, Günsever (85' Bortolozzo), Hanssens, Windey, Nicaise, Bongumba (65' Duchâtelet), Charlot