Speeldag: Speeldag 24
Stadion: De Leunen
KVSK United verliest in Geel
Giovanny Saelens

Zaterdagavond moest KVSK United het opnemen tegen Geel. De fusieploeg is bezig aan een slechte periode en kon ook niet winnen in Geel. Het werd 3-2. De Limburgers hebben nu 3 op 15.

KVSK United begon niet goed aan de partij en het was Geel dat voor druk kon zorgen. Gelukkig stond Boyen goed te keeperen, maar er werd toch nog maar eens bewezen dat het woord 'klemvast' een vast begrip moet worden. Boyen kon de bal enkel wegtikken zodat de gevolgde Vanhees voor de openingstreffer kon zorgen.
KVSK United probeerde wel te reageren, maar het kon geen goede kansen creëren. De enige en beste kans van de eerste helft was een schot van Waligora, dat voorlangs ging. Ruststand 1-0.

Geel begon de tweede helft niet extra verdedigend om de voorsprong vast te stellen. Meer nog, het kon twee keer scoren in tien minuten tijd. Eerst kon Dello een corner van Coomans binnenkopen, later was het de beurt aan Vermast om de 3-0 tegen de netten te prikken.
KVSK United begreep dat het zo niet verder kon. Pereira kopte de 3-1 voorbij Schurmans. Haagdoren maakte er in de 57ste minuut zelfs 3-2 van.
In het laatste halfuur zagen we geen doelpunten meer. De organisatie bij Geel zakte, maar KVSK United kon niet profiteren. We konden nog één kans noteren: de ingevallen Mbemba trapte twee meter naast het doel. Eindstand 3-2.

RAEC Bergen won wel zijn wedstrijd, waardoor KVSK United nu al zes punten achterstand heeft op de leider. Zondagnamiddag kan KV Kortrijk tot op 4 punten komen van de Limburgers.