Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint en leidt derde periode
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond in het Guldensporenstadion de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Tubize op het programma. De Kerels wonnen met 2-0 en komen zo alleen op de eerste plaats in de derde periode.

De eerste echte kans kwam na tien minuten voor de thuisploeg. Aloys Nong brak door op rechts en bracht de bal voor tot bij Christian Landu Tubi. Zijn omhaal werd afgeblokt.
Verdediger Gregory Houzé van KV Kortrijk probeerde dan maar eens met een afstandschot. De bal zoefde naast. Het openingsdoelpunt kwam dan toch net voor rust. Jarakovic trapte de bal op vrije trap in de winkelhaak. Ruststand 1-0.

Na de rust kon Nong alleen op doel af, maar hij werd foutief gestopt. De scheidsrechter kende balvoordeel toe. Landu Tubi scoorde, maar het doelpunt telde niet wegens buitenspel. De scheidsrechter gaf dan toch geen vrije trap voor de fout op Nong.
De volgende kans in de wedstrijd was opnieuw voor KV Kortrijk. Aloys Nong krulde de bal richting kruising, maar doelman Fransquet toonde zijn kwaliteiten. Jarakovic raakte eveneens niet voorbij de Tubeekse doelman.
De verdiende 2-0 werd dan toch gescoord. Na een uur voetballen stak Nong de bal door naar Landu Tubi die de bal rustig binnentikte.
Tubeke kreeg nog enkele kleine kansen maar kon die niet afwerken. Bij KV Kortrijk konden oa. Nong en Gezelle reuzekansen niet binnentikken. De eindstand was 2-0.

Door het verlies van OH Leuven en het gelijkspel van Bergen staat KV Kortrijk nu alleen leider in de derde periode.