Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Achter de Kazerne
Hamme haalt één punt met anti-voetbal
Truyens Himke

KV Mechelen is er niet in geslaagd om op eigen veld de winnende reeks van de afgelopen weken verder te zetten. De Maneblussers moesten zich tevreden stellen met een 0-0 gelijkspel tegen een stroef VW Hamme.

VW Hamme haalde woensdag thuis nog de tweede periodetitel binnen tegen KFC Dessel. Het zou dus een zware brok worden voor Malinwa, dat nog steeds onderaan het klassement bengelt. Maar na tien minuten spelen werd reeds duidelijk dat Vigor Wuitens zijn einddoel voor dit seizoen reeds op zak had, de periodetitel. De Oost-Vlamingen zakten af naar Mechelen om één puntje uit de wacht te slepen en speelden zeer defensief. De thuisploeg daarentegen heeft de punten wel broodnodig en trachtte er alles aan te doen om de bal tegen de netten te plaatsen. Zonder veel succes, Hamme gaf geen centimeter toe.
Voor de eerste echte kans was het lang wachten, Jan Verlinden wierp de bal voor Asare. Maar deze laatste had dit niet verwacht en weg doelgevaar. Behalve nog één vrijtrap aan elke zijde, net buiten de zestien, viel er in de eerste helft niet veel meer te beleven. KV Mechelen speelde een goede, maar een net te zwakke eerste helft om de nummer vier uit het klassement te verschalken.

Ook na de koffie bleef het spelbeeld identiek, Malinwa wou wel maar geraakte er net niet. De Wuitenaars deden er alles aan om elke aanval van de thuisploeg af te blokken en op die manier het gelijkspel veilig te stellen. Eén van de voorbeelden is de Swazi Dennis Masina, de aanvaller zette meermaals de bezoekende verdediging in de wind. Toch geraakte hij nooit tot aan het doel, aangezien hij telkens weer al dan niet foutief werd afgestopt. Mechelen kwam als maar meer en meer in de wedstrijd en trok het laken naar zich toe. Toch slaagde geelrood er niet in om goalie Baert te verslagen.
De grootste aandacht van de avond ging nog naar het Nederlandse trio van dienst. De scheidsrechter die de teugels totaal verloren had, mocht van geluk spreken dat er geen vuistslagen werden uitgedeeld op het veld. Na een opstoot tussen Serbest en Petrovic werd uiteindelijk wel een kaart getrokken, maar niet de verdiende rode. En toen iets later een vrijtrap van Goots door een verdediger met de hand werd afgestopt had de Nederlander niets gezien.
Malinwa probeerde in de slotminuten nog via Ribus en Goots maar moest zich tevreden stellen met 0-0.

Hamme, dat naar Mechelen afreisde om een antivoetbalwedstrijd te spelen, vierde het gelijke spel als een overwinning. Iets wat niet in dank werd afgenomen bij het thuispubliek. Een spijtige zaak voor een ploeg die ondertussen vijfde staat in het algemene klassement. [AN]