Speeldag: Speeldag 25
Stadion: King Power at Den Dreef
El Khanchaf te sterk voor Leuven
Joeri De Ren

Oud Heverlee Leuven ontving vandaag S.K. Ronse en hoopte de ploeg van net onder de taalgrens zonder punten huiswaarts te sturen.  In de heenronde won Ronse met 2-1, maar O.H. Leuven vond zijn betere vorm recentelijk terug en stond mee aan kop in de derde periode.  Gezien de ambities in Leuven en de toch sterke kern verwachtte de aanhang dan ook een klinkende overwinning van de thuisploeg.

OHL speelde vandaag weinig geïnspireerd en trof op zijn weg dan ook nog eens een gretig Ronse dat van de gelegenheid met plezier gebruik wou maken.  Het gevolg was dan ook dat OHL na de eerste kans van de bezoekers reeds tegen een 0-1 achterstand aankijken moest.  El Khanchaf maakte zijn eerste treffer van de namiddag.  De 2200 kijklustigen morden en hoopten op beter.  OHL leek wakker geschud door de vroeg achterstand en ging dan ook zelf op zoek naar een doelpunt.  Dit resulteerde in een tegentreffer van Francis.  Met een gelijke stand werd de rust ingegaan.
Ronse begon fel aan de 2e helft en reeds vroeg in die eerste helft kregen de bezoekers een strafschop na een fout op El Khanchaf.  OHL zag dan ook nog Bayock uitgesloten worden.  El Khanchaf zette zelf de strafschop om en scoorde hiermee zijn tweede treffer van de namiddag.  Nog geen 4 minuten later sloeg Ronse de thuisploeg in de touwen toen Nouhass de 1-3 wist tegen de netten te jagen.  OHL begon nog een vergeefs tegenoffensief en scoorde uiteindelijk de aansluitingstreffer via Spreutels in de 84e minuut.  Het was El Khanchaf die er in de belssuretijd zelfs nog 2-4 van maakte.  Hij kroonde zich hiermee tot held van de middag.