Stadion: De Leunen
Bergen en Geel winnen hun thuiswedstrijd
Dirk Pieters

Geel – Union 1 – 0

In de eerste helft was het niet veel soeps tussen beide ploegen. Pas na de herneming toonden de spelers enige inspiratie. Vooral de thuisploeg nam het initiatief. Van de Weyer mikte op de vuisten van Coppens. Het was niet gemakkelijk voor Geel om een opening te vinden in de stugge verdediging van Union. Het was een individuele actie van Vermast die de beslissing bracht. De thuisploeg dacht dat de buit binnen was en Union kwam nog dichtbij de gelijkmaker. Mangubu kopte echter op de onderkant van de lat.

Geel : Schurmans, De Koninck, Vanhees, Peeters (46' Caramazza), Van Diepenbeeck, Farssi, Coomans (79' Van Geele), Van de Weyer, Geudens, Vermast (87' Hegelmeers), Charai

Union : Coppens, Walschap, Keromest, Mangubu, Peeters, Domingos, Van Damme, Longrie (63' Guresever), Hanssens (46' Scozzari), Bortolozzo (75' Duchatelet), Nicaise)

Bergen – Virton 5 – 1

De thuisploeg kende geen problemen met Virton. Rabesandratana opende de score met een mooi schot, doelman Werner stond op het verkeerde been. Toch liet Virton zich niet doen en Téhoué schoot de bal tegen het doelhout. Kort daarop was er dan toch de gelijkmaker. Bendaha verraste doelman Berthelin. Na de rust nam Njock een afgeweerd schot van Dahmane met succes over. De Henegouwers bereikten meteen hun kruissnelheid. In de slotfase scoorde Bergen nog twee doelpunten en zo won het vlot met 5-1 van Virton.

Bergen: Berthelin, Chantry, Mirri, Nibombe, De Souza, Cordaro, Touré, Rabesandratana (82' Ucar), Dahmane, Coquelet (86' Calce), Njock

Virton: Werner, Godart (58' Sissoko), Culianez, Blaise, Gustin, Belhocine, Bockhorni, Bendaha (68' Chatny), Gbarssin, Hareau (66' Raguet), Téhoué