Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Puyenbekestadion
Hamme wint derby van Waasland
Bart Hermans

Hamme heeft zaterdagavond met 0-1 gewonnen op het veld van Red Star Waasland. Het enigste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Jorrit D’Haeseleer.
Het Puyenbekestadion was goed volgelopen voor deze Wase Derby. Hamme had in de beginfase het meeste balbezit maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Doelman Baert keepte echter attent zodat de 0-0 op de bordjes bleef. Op het half uur waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen , D’Haeseleer kon een mooi uitgespeelde kans naast doelman Hofman plaatsen. Waasland probeerde nog wel de gelijkmaker te scoren voor de rust maar konden de Hamse verdediging niet echt in de problemen brengen. Er werd dan ook gerust bij een 0-1.
Na de rust was het Waasland dat probeerde druk te zetten maar het was wachten tot op het uur vooraleer Baert een eerste keer moest tussenkomen. Hamme kon Waasland goed opvangen, al werd het moeilijker naarmate de minuten verstreken. Waasland kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker maar de bezoekende doelman toverde nog een supersave uit zijn hoed op een schot van De Smet en zo won Hamme deze Wase Derby met 0-1.
Hamme springt zo over Waasland in het klassement en mag nu wel bijna zeker zijn van het behoud. Waasland heeft nog zes punten voorsprong op KVSK United dat derde laatste staat.