antAntwerp
kvmKV Mechelen
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Bosuil
Bosuilen winnen verdiend van Maneblussers
Joeri De Ren
| 0 reacties
Bosuilen winnen verdiend van Maneblussers
Foto: © SC

Antwerp diende door het uitvallen van Verjans en de schorsingen van Eckersley en Cissé zwaar te sleutelen aan de verdediging.  Ondanks wat velen dachten bleek Antwerpen nog over genoeg verdedigers te beschikken om een stevig slot op de deur te houden achteraan. Bij Mechelen debuteerde Bram Criel die nog maar pas werd overgenomen van het ter ziele gegane KBHZ.  
 
De eerste helft werd gekenmerkt door potig en viriel voetbal van de kant van K.V. Mechelen.  Coach Regi Van Acker rekende het ons voor en kwam uit bij 27 overtredingen in de eerste helft.  Het is een duidelijke barometer voor hetgeen op het veld te zien was.  Mechelen moest meermaals teruggrijpen naar de zware rem bij het opkomen van Antwerpspelers zoals Lee Martin, Goran Stankovski en Alex Di GregorioAntwerp domineerde de partij op voetballend vlak, maar Mechelen liet zich niet onbetuigd en was toch gekomen om te winnen.
 
Het eerste schot was voor ex-Antwerp monument Patrick Goots die ondanks alles enkel een luid boe-geroep te beurt viel van de thuissupporters.  Antwerp dreigde maar kwam niet tot kansen en na net geen tien minuten glipte Nieuwkomer Bram Criel door de buitenspelval.  De Mechelaar kon alleen op Ristovic afgaan.  De Antwerpse goalie redde de eerste poging nog met de voet maar Criel trapte zelf de rebound eenvoudig binnen.  Het bezoekersvak kleurde nog wat rood-geler en begon aan een feestje.  Net voor het kwartier trapte Dong een vrije trap slechts centimeters naast.  Antwerp botste op een harde verdediging van Mechelen die ook in de weg lag op schoten van Dong en Di Gregorio.  Halfweg de eerste helft kreeg Mechelen dan de bal niet ontzet en Dong slaagde erin de bal te controleren en tussen een bos benen mooi in doel te mikken.  De verdiende gelijkmaker was een feit.  De Chinees liet nog eens zien hoezeer hij zijn beste seizoen ooit speelt op de Bosuil.  Net voor het half uur diende Mechelen een voorzet van Martin voor de lijn weg te halen.  Technisch domineerde Antwerp de partij dankzij spelers zoals Martin, Di Gregorio, Stankovski en Jansen.  Antwerp bleef dreigen maar geraakte niet meer door de Mechelse muur. 
 
De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op.  Mechelen trachtte te prikken terwijl Antwerp probeerde te domineren.  Het evenwicht was echter meer uitgesproken in deze helft.  In de 52e minuut claimde de thuisploeg een strafschop voor een fout op Ebanks-Blake.  Er was echter te weinig aan de hand om te fluiten.  Op het uur kwam Mamam aan bal en hij besloot naar het centrum te trekken.  Zijn schot van centraal aan de baklijn zoefde een kleine meter over het Mechelse doel.  Enkele minuten later ging Blake zijn kans terwijl Martin op links beter geplaatst stond.  Zijn goed gerichte schot werd door Van Trier met één handje gered.  Met nog een kwartier te gaan leverde Martin een perfecte voorzet af naar de 1e paal.  Van Criel redde Mechelen door de bal in extremis weg te koppen.  Een minuut later schilderde Martin het leer vanuit hoekschop op het hoofd van Van Mieghem die doorkopte naar de centraal hoog klimmende Ebanks-Blake.  De Manchester spits bewees voor de twwede wedstrijd op rij zijn doeltreffendheid en kopte koelbloedig binnen.  Antwerp juichte en feestte en Mechelen begon aan een laatste slotoffensief dat slechts 1 kans opleverde.  Ex-Antwerp speler Asare mocht van Simpson opkomen tot in de grote rechthoek en schoot dan vanuit een scherpe hoek naar doel.  Ristovic verkleinde de hoek perfect en had het schot maar over te tikken.  Het was Antwerp dat op de counter in de slotfase vergat de marge te vergroten wanneer Martin door de buitenspelval werd geloosd. Hij liet het leer echter te ver van zijn voet springen en kon de kans niet benutten. 
 
Antwerp wint verdiend de derby van de provincie en zet hiermee zijn schitterende remonte verder.  Gezien het verlies van Bergen in Geel komt Antwerp zelfs alleen aan kop van de tussenstand voor de derde periode. Nu kan de oudste ploeg van het land zijn ambities niet langer ontkennen en nu zal de druk ongetwijfeld toenemen.  Mechelen daarentegen kan waarschijnlijk een kruis maken over de derde periode en kan reeds beginnen bouwen naar volgend seizoen toe.   

Vooraf