kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
Datum: 01/04/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Achter de Kazerne
Brilscore zonder echte gevolgen
Joeri De Ren
| 0 reacties
Brilscore zonder echte gevolgen
Foto: © SC

Leuven vroeg en kreeg een grote opkomst. Een kleine 5000 toeschouwers daagden op om de wedstrijd tussen O.H.L. en R.A.F.C. bij te wonen. Ze kregen een stevige pot voetbal te zien tussen twee teams die er iets van wilden maken. 
 
De thuisploeg domineerde licht in de eerste helft en kwam na het kwartier voor het eerst dicht bij een doelpunt met een schot van routinier Samuel Remy. Kort daarna kopte Sammy Greven een vrije trap mooi binnen aan de 2e paal. De speler liep echter buitenspel en terecht – doch onder luid protest van het thuispubliek – werd het doelpunt afgekeurd. Antwerp werd op zijn beurt tot 4 maal toe afgevlagd voor buitenspel al leek dit niet steeds terecht. Rond het half uur mistten pogingen van Thierry Bayock en Samuel Remy nog net het Antwerpse doel. In de 36e minuut scoorde Sylvan Ebanks-Blake een wondermooi doelpunt. Met de rug naar doel wipte hij de bal op en punterde dan de omhaal in doel. De goal werd afgekeurd voor een vermeende fout. Vlak voor de rust werd Sylvan Ebanks-Blake nog neergehaald in de 16-meter maar er werd geen strafschop gegeven en Fangzhuo Dong schoot het leer over doel. Ook OHL dreigde nog. Pedrag Ristovic redde op poging van Bjorn Ruytinx en Tail Schoonjans kopte het leer naast.

In de tweede helft bleven beide ploegen zoeken naar het doelpunt. De eerste kans was voor Sylvan Ebanks-Blake die een verre uittrap van Pedrag Ristovic over doel stiftte. OHL reageerde via Bjorn Ruytinx die de bal net naast doel mikte. Daarna moest Thierry Berghmans eerst een poging van Sylvan Ebanks-Blake onderscheppen en het leer voor de voeten van Dong weg graaien. Kort voor het uur krulde Samuel Remy een vrije trap magistraal naar de kruising, maar een sterke Pedrag Ristovic zweefde de bal nog uit de kooi. Op het uur keerde diezelfde Pedrag Ristovic een hard schot van Samuel Remy. Deze mikte even later zijn schot net naast doel op aangeven van Bjorn Ruytinx. Een voorzet van Jonathan De Falco viel nog op de kruising. Vijf minuten voor tijd dreigde Antwerp nog enkele malen via Spencer Verbiest, Goran Stankovski en Sylvan Ebanks-Blake maar kwam ook niet meer tot scoren.

Na afloop van de wedstrijd waren beide trainers het erover eens dat het een aantrekkelijke wedstrijd was maar met vooral halve kansen en schoten uit de tweede lijn.  De brilscore werd uiteindelijk door beide als eerlijk aanzien en gezien de resultaten van de concurrenten was Antwerp er best blij mee. 

Vooraf