Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lorzestadion
Deinze gaat winnen op Dessel
Dirk Pieters

In een ietwat vreemde wedstrijd heeft Deinze het met 2-4 van Dessel gehaald. Deinze kwam vlak voor het halfuur op 0-2. Het scoorde twee keer in twee minuten. Dessel vocht terug en kwam terug op gelijke hoogte, maar opnieuw maakte Deinze op het einde twee doelpunten in evenveel minuten.

Deinze-trainer Eddy Mestdagh speelde op zeker: spits Louis Lambin begon verrassend op de bank. De bezoekers begonnen veel sterker aan de wedstrijd dan de thuisploeg en na 24 minuten was het raak. Stefan Van Dender plaatste een vrijtrap van buiten de zestien meter mooi in de linkerwinkelhaak. Amper één minuut later kon Dejonckheere met een laag schot in de linkerbenedenhoek de score verdubbelen. Deinze dus na een halfuur op rozen met een 0-2-voorsprong. Dessel was niet van slag en twee minuten later kon Imagbudu makkelijk scoren toen doelman Denys, die de voorkeur kreeg op Van Den Bossche, de bal moest lossen na een vrijschop van Piedfort. Beide ploegen gingen rusten en voor Deinze was dit een mooie ruststand.

Na de rust ging Dessel op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al na 5 minuten in de tweede helft. Vamesu kon met een laag hard schot gelijkstellen. De thuisploeg was nu de betere ploeg en Deinze kreeg het moeilijk. Er kwamen kansen langs Piedfort, Persa en Vosters na een sterk vierde kwartier maar de derde goal wilde niet vallen voor de thuisploeg. En toen kwam het spreekwoordelijke deksel op de neus: op het moment dat iedereen zich bij Deinze verzoend had met een gelijkspel ontbond Elimane Coulibaly zijn duivels. Eerst ging hij er met de bal vandoor na een misser van thuisspeler Heylen. In plaats van de voor doel staande Lambin aan te spelen plaatste Coulibaly de bal enig mooi met de buitenkant van de voet in de verste winkelhaak. Twee minuten later kon opnieuw Coulibaly, na een misverstand aan de rand van het strafschopgebied van Dessel, er met een 'puntertje' 2-4  van maken. De overdreven score kon de pret bij de bezoekers niet bederven.

Deinze pakt drie belangrijke punten, want volgende week krijgt de ploeg van Eddy Mestdagh het bezoek van een goeddraaiend Antwerp. Dessel verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar blijft met een zes op negen mooi op schema.