ohlOH Leuven
virVirton
Datum: 31/08/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven pakt eerste punt
Kevin Pieters
| 0 reacties
OH Leuven pakt eerste punt
Foto: © SC

Met het treffen tussen OH Leuven en Virton stonden twee ploegen tegenover elkaar die op zoek waren naar hun eerste punten. Een gebrek aan vertrouwen bij de thuisploeg en pech bij de afwerking maakten dat dit treffen op een brilscore eindigde.

Het was ruim twintig minuten wachten op het eerste doelgevaar. Dugardein besloot van op 25 meter rakelings naast. Leuven forceerde in die eerste periode nog drie kansen. Op het halfuur bediende Ruytinx zijn ploegmaat Schoonjans die echter centimeters naast besloot. Even later waren het opnieuw Dugardein en Schoonjans die iets probeerden te forceren, echter zonder doelgevaar. Virton probeerde af en toe tegen te prikken, maar lukte er de eerste helft niet in om doelman Ruttens aan het werk te zetten.

Na de pauze zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Het samenspel tussen de ingevallen Ehouman, Odoi en Ruytinx resulteerde in een goede doelpoging, maar Ruytinx richtte zijn schot slecht. Net vóór het uur wist Leuven bijna op voorsprong te komen. Schouterden kopte aan de tweede paal een voorzet van Ehouman goed in, maar doelman Leyder redde knap. Het was wachten tot halverwege de tweede helft toen Virton voor het eerst gevaarlijk was. Een kopbal van Lespagnard verraste bijna doelman Ruttens. Enige tijd later verloor de Leuvense verdediger Lahousse de bal aan Lamb die Jacmot aanspeelde, maar opnieuw was Ruttens alert. In de slotfase besloot de ingevallen Koita net naast nadat hij wel heel makkelijk Lahousse in de wind had gezet. Het venijn zit hem in de staart: in blessuretijd was OH Leuven nog twee keer heel dicht bij de winninggoal: eerst trapte Ehouman van dichtbij op de doelman en later strandde een schot van Schoonjans op binnenkant van de paal.

Beide ploegen verdelen de punten en vooral OHL moet zich snel gaan herpakken wil het het resultaat van vorig seizoen evenaren.