berBergen
SK Ronse
Datum: 15/04/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Charles Tondreau
Ronse stunt in Bergen
Joeri De Ren
| 0 reacties
Ronse stunt in Bergen
Foto: © SC

         

SK Ronse strompelt doorheen deze competitie en dit zonder veel opzien te baren.  De Ronsenaren vechten al weken tegen de degradatie en doen er alles aan om de gevarenzone te ontlopen.  En toch waren vele voetbalkenners en toeschouwers die het team dit jaar bezig zagen het erover eens dat Ronse geen slecht team heeft. 
 
Ronse trok naar de leider in tweede klasse met het nodige respekt, maar zonder angst.  Trainer Denie verkoos een versterkt middenveld boven een versterkte defensie en verraadde hiermee reeds zijn voornemen.  De coach had begrepen dat de aanval het beste wapen was tegen een Bergen dat de laatste weken door enkele onbeschikbaarheden vooral achteraan verzwakt was.  Om druk te kunnen zetten dien je het middenveld te beheersen en zodoende geschiedde.  Deze aanpak leverde Ronse in het eerste kwartier al een kans op voor El Khanchaf en een voor Dubart.  Halfweg de eerste helft werd Hernout de diepte ingestuurd door Souza die een slechte pass afleverde in de voeten van de Ronsenaar.  De spits lobde simpel de Bergense doelwachter en zette de netten bol.  El Khanchaf verdubbelde op een haar na de score een minuut na het doelpunt, maar doelman Berthelin voorkwam deze kleine ramp.  Dit inspireerde Bergen tot het opvoeren van de druk.  De Bergense aanval begon nu een heuse belegering van het bezoekende doel.  Njock mistte onbegrijpelijk en kopte op het half uur later tegen de deklat.  Tussenin had een poging van Rabesandratana net geen doel getroffen.  Cordaro trof het zijnet en even later moest Duquesnoy een schit van Njock van de lijn keren.  Ronse doorstond de storm en mocht gaan rusten.
 
Met frisse moed trachtte Ronse de tweede helft opnieuw in de hand te nemen.  De eerste kans was voor Nouhass op aangeven van een alweer sterk spelende El Khanchaf.   Njock nam zijn ploeg echter op sleeptouw en met een halve omhaal zorgde hij voor de gelijkmaker met nog goed 18 minuten op de klok.  De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot uitblinker El Khanchaf er anders over besliste.  Hij dook de diepte in – daarbij 2 verdedigers in de wind zettend – en met een gekruist schot vloerde hij de doelwachter.  Bergen bleef daarna beuken, maar vond de opening niet.  De scheidsrechter liet lang overspelen, maar ook dit mocht niet baten. Enkel Krasniqi kreeg nog een kans, maar hij mistte ze.  Bergen verliest dus 3 punten en ziet United hen vervoegen aan de top van het klassement. 
 

Vooraf

2e klasse

 Speeldag 31