Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Puyenbekestadion
Kortrijk scoort met 8 spelers op Waasland
Yves Decock

Red Star Waasland - KV Kortrijk was misschien de wedstrijd van de 31ste speeldag die de 3de en 4de uit de stand tegenover elkaar plaatste. Beide ploegen hebben nog alle kansen op de 3de periodetitel wat extra spanning opleverde in deze partij.

KV Kortrijk begon heel verrassend en scherp aan de wedstrijd waardoor de Waaslanders meteen van slag waren. De eerste dreiging kwam er via enkele hoekschoppen die geen doelgevaar opleverden. KVK domineerde maar zag zijn doelpogingen steeds afgeblokt. Het was de thuisploeg die tegen de gang van het spel in de score opende met het eerste schot op doel, na 11 minuten krulde Keita de 1-0 via de voet van Demets in de lage benedenhoek. KV Kortrijk liet zich niet uit het lood slaan en bleef Waasland onder druk zetten. Dit resulteerde in een pak open kansen. Twee minuten na het openingsdoelpunt scoorde Nong door een schot te onderscheppen en binnen te trappen maar de lijnrechter zwaaide de gelijkmaker af. Enkele seconden later kon dezelfde Nong opnieuw doorgaan in de 16 maar werd foutief neergetrokken. Scheidsrechter Barbry wees meteen naar de stip. Jarakovic plaatste zich zoals gewoonlijk achter de bal maar trapte hard op doelman Hofman

Het wilde niet lukken voor Kortrijk. Na 20 minuten kopte Capilla dan een hoekschop in de handen van de Waasland goallie en vijf minuten later zagen we een vlam van Makhloufi naast de kooi verdwijnen. Er kwamen nog meer kansen, een mooie solo van Xavier Chen werd overgenomen door Calvo die nipt voorlangs schoot. Op het halfuur kon Waasland zijn tweede kans versieren via de op de loer liggende Arijs, hij schiet uit een scherpe hoek hoog over het doel van Vandoorne. Na 33 minuten kreeg Jarakovic de tweede grote mogelijkheid tot scoren, hij zet zich door en komt alleen voor doelman Hofman te staan maar mikte op diens voeten. Ook de laatste kans van de eerste helft kwam van Kortrijkse zijde, Nong kwam centimeters tekort om een lange bal van Jarakovic te onderscheppen. We gingen rusten met de 1-0 op het bord, een heel gevleide score voor de Waaslanders die uit twee kansen Ă©Ă©n doelpunt wisten te scoren.

De tweede helft bleef KVK even scherp acteren al was het door het hoge tempo van de eerste helft al heel wat krachten verloren. Gesteund door het publiek ging Kortrijk op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Arijs via een gevaarlijke poging doelman Vandoorne even deed schrikken kon weeral Jarakovic niet milderen voor KVK, hij schoot zijn derde open doelkans over het doel van Hofman. Net voor het uur kreeg KVK zijn tweede opdoffer te verwerken, een vrije trap werd door Dupont in doel gekopt. Ondanks overwicht van de West-Vlamingen stond de 2-0 toch op de borden. KVK was deze keer wel aangeslagen maar bleef voetballen wat resulteerde in een poging van Nong die in het zijnet beland.

Aan de overkant mocht Vandoorne voor de eerste keer zijn klasse tonen nadat Arijs niet werd afgevlagd voor buitenspel. En dan viel die dik verdiende aansluitingstreffer er dan toch, eerst redde Hofman nog met een schitterende parade maar Nong was goed gevolgd om de rebound binnen te trappen. Kortrijk geloofde er weer in en besliste om het tempo terug omhoog te drijven en risico’s te nemen. Een poging van Jarakovic word door doelman Hofman met een schitterende reflex uit zijn doel gehouden. Het was opletten voor de scherpe counter(s) van Arijs, gelukkig voor Kortrijk kon Vandoorne met een magistrale reflex de bal nog via de paal uit zijn doel houden. En dan gebeurde plots wat niemand ooit gedacht had. Makhloufi word zwaar getackeld door een tegenstander, blijft een tijdje liggen en staat nadat de scheidsrechter niet ingreep terug recht, spurtte naar zijn tegenstander en gaf hem op zijn donder. Of er contact was is niet duidelijk maar het slachtoffer liet zich voor dood vallen. De lijnrechter vlagde en liet het spel staken om de scheidsrechter op de hoogte te brengen die meteen de rode kaart onder de neus van de middenvelder duwde. Dat zorgde voor een woedeaanval bij spelers en supporters, want toen Jarakovic ging vragen aan de lijnrechter wat hij gezien had kreeg ook hij meteen de rode kaart. Scheidsrechter Barbry was blijkbaar helemaal het noorden kwijt, zwaaide nog met gele kaarten voor Vandoorne, Demets en Nong. Toen Aloys Nong op deze gele kaart de scheidsrechter een applaus gaf kreeg hij zijn tweede gele kaart en mocht ook het veld verlaten.

Zwaar discutabele beslissingen waarbij zelfs de neutrale supporter zijn ogen niet meer kon geloven. Tien minuten duurde het theatraal vertoon van Barbry nadat de lijnrechter een sportieve wedstrijd deed ontaarden. Gelukkig waren acht spelers nog genoeg om de wedstrijd alsnog te hervatten. Onder luid protest van bezoekende supporters veranderde grote woede plots in een immense vreugde want KV Kortrijk zette met acht spelers alsnog de verdiende gelijkmaker op het bord. De ingevallen Landu Tubi veerde op hoekschop boven iedereen uit en kopte knap binnen. KVK beperkte zich willens nillens tot het verdedigen van deze score waardoor het nog altijd een mooie kans maakt op de derde periode. Volgende zondag volgt de topper tegen leider KVSK United gespeeld.