Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United wint van KV Mechelen
Bart Hermans

Bij KV Mechelen was het de laatste wedstrijd van Patrick Goots in zijn profcarrière, hij begon op de bank. Voor de wedstrijd was er nogmaals een verbroedering tussen de supporters van KVSK United en KV Mechelen. Ze gingen gezamenlijk naar het stadion. Voor KV Mechelen was een puntje genoeg voor zekerheid van het behoud. De Limburgers moesten de volle pot nemen om hun kansen voor de titel in eigen handen te houden.

Het eerste gevaar kwam van KVSK United via Marcos Pereira. Zijn schot van net buiten de zestien ging net naast.  Even later was Asere alleen door en moest Geerinckx al aan de noodrem trekken. Rood voor Geerinckx en KVSK United nog 75 minuten verder met tien. De daaropvolgende vrije trap van Peeters ging hoog over. Na die rode kaart kwam Malinois beter in de wedstrijd. Op het kwartier ging Masina op rechts door en legde de bal mooi klaar voor Asere, die scoorde. De goal werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. De inzet in deze wedstrijd was groot en dat was aan de bitsigheid van de duels te zien. In het tweede kwartier ging het spel goed op en neer maar zonder echt grote kansen. KVSK United maakte het zichzelf lastig, door een slechte pass in de verdediging kwam alweer Asare aan de bal die in de handen van Boyen trapte. Het antwoord van KVSK United kwam via Oyen die op zijn beurt in de handen van Verelst trapte.
In de veertigste minuut was er handspel van Van Zundert. De penalty werd omgezet door Filip Haagdoren, 1-0. Vlak voor rust deelde Van Hoevelen een slag uit aan Haagdoren, hij mocht van scheidrechter Wouters gaan douchen. Er werd gerust bij een gevleide 1-0 stand voor de thuisploeg. In Bergen stond het aan de rust nog 0-0 en daardoor waren de Limburgers virtueel kampioen.

De eerst kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Het was alweer Asare die op doel schoot maar doelman Boyen was attent en kon de bal pakken. Ook in de tweede helft was er heel veel inzet maar de kansen bleven uit. In de zestigste minuut stak de thuisploeg toch eens de neus aan het venster via Scheelen. Zijn schot werd gepakt door Verelst. Ondertussen was Goots ingevallen voor Kanene. Zijn eerste actie was bijna raak, via een mooie actie van Masina en De Pauw kwam de bal bij hem terecht, hij twijfelde niet en zijn schot ging nipt naast. Even later werd het 2-0  via Delande, hij kopte een hoekschop binnen.  Tien minuten voor het einde miste de ingevallen Ode Thompson de kans om de wedstrijd definitief te beslechten. Hij kreeg de bal vanop rechts en had maar in te trappen maar hij slaagde er nog in naast te besluiten. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog enkele kansen maar Goots, Peeters en Heymans konden niet meer scoren.

KVSK United won zo met 2-0 en het was wachten op de uitslag uit Bergen om te weten of ze al kampioen waren. Bergen was ook gewonnen zodat alles op de laatste speeldag beslist zal worden. [AN]