Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Leunen
KV Mechelen pakt eerste driepunter
Bart Hermans

KV Mechelen is met 1-2 gaan winnen bij Verbroedering Geel. De thuisploeg kwam nog op voorsprong via Thiam. Dan ontbond good old Patje Goots zijn duivels en kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinnaar.

Bij KV Mechelen waren er een paar opmerkelijke wijzigingen ten opzichte van de vorige speeldag.Vincent Van Trier kreeg in doel de voorkeur op Tom Verelst, Bert Dhont werd naast Ben Van Briel in de verdediging geposteerd en Patrick Goots stond aan de aftrap.

Malinwa was het eerste gevaarlijk via Goots, maar thuisdoelman Steven Olieslagers kwam goed tussen. Geel antwoordde via Vincent Van Diepenbeeck, zijn bal belandde niet tussen de palen. Patrick Goots was heel gretig en zorgde van het begin af voor gevaar. Beide ploegen waren heel gemotiveerd aan de aftrap gekomen en dat was duidelijk te zien aan de inzet op het veld.
KV Mechelen was de eerste vijfentwintig minuten de beste ploeg, maar kon dit niet omzetten in echte doelkansen. De omschakeling van middenveld naar aanval liep nog altijd niet goed. Geel probeerde het evenwicht te herstellen en kreeg na vijfentwintig minuten de kans op de 1-0. Jeroen Mellemans lanceerde Antonio Caramazza (ex-Malinwa), maar Van Trier ging gevat in de voeten. Veel kansen kwamen uit stilstaande fases. Geel kreeg op het einde van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden, maar zowel Thian als Dello konden niet scoren. De ploegen gingen dan ook rustten bij een 0-0 stand.
Na de rust nam Geel het heft in handen en probeerde het KV Mechelen onder druk te zetten. Robby Van de Weyer kwam alleen voor Van Trier, maar de Mechelse keeper redde de meubelen. Nauwelijks een minuut later was het weer Van Trier die de nul op de bordjes moest houden. De vrije trap van Van de Weyer werd door de KV-goalie met de vingertoppen uit het doel geranseld. KV zette daar weinig tegenover. Geel bleef aanvallend spelen en werd op het kwartier beloond met de openingstreffer. Op aangeven van Sidi Farssi kopte Thiam de 1-0 tegen de netten. Geelrood was aangeslagen, maar zes minuten later stuurde Yve Thijs Goots de diepte in. Patje Boem Boem bewees dat hij nog steeds koelbloedig is en verschalkte keeper Olieslagers: 1-1.
Na de gelijkmaker van KV zakte het niveau van de match. Geel had nog wel het overwicht, maar kon geen kansen meer creĆ«ren. Malinwa wilde nog weln maar het leek er niet meer op dat er nog iets ging gebeuren. Dat was echter buiten de supergemotiveerde Goots gerekend. Toen Massina vanop rechts de Mechelse topschutter kon bedienen, twijfelde die niet en schoot de 2-1 eindstand op de bordjes.

Al bij al een gevleide overwinning voor KV Mechelen, dat met vier punten stijgt naar de naar de elfde plaats in het klassement. Verbroedering Geel wordt gedeeld laatste met amper 1 punt op 12.