Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze van 0-2 naar 3-2 tegen Antwerp
Dirk Pieters

Deinze heeft de opening van de nieuwe tribune kunnen vieren met een mooie overwinning tegen Antwerp. De thuisploeg kwam wel 0-2 achter, maar kon in de tweede helft nog drie doelpunten maken en zo de punten thuishouden.

De wedstrijd begon goed met vooral Deinze dat af en toe eens kwam dreigen, maar verder dan enkele corners kwam de thuisploeg niet. In de 8ste minuut kreeg Federow een fout mee, maar revancheerde zich op een thuisspeler, de scheidsrechter trok geen kaart.
Al na tien minuten mochten de bezoekende supporters juichen. Luciano Olguin kopte zijn tweede van het seizoen tegen de netten. Antwerp bleef komen en de Roemeen Neagoe kon met een schitterende vrije trap de bezoekers op 0-2 zetten. Antwerp controleerde rustig en Deinze kreeg weinig of geen kansen.
In de 32ste minuut was er weer natrappen van twee spelers, maar opnieuw liet de scheidsrechter de kaarten zitten. Beide ploegen kwamen op het einde van de eerste helft nog dichtbij een doelpunt, maar zowel Olguin voor Antwerp als Grozdanic voor Deinze konden niet meer scoren. Zo ging Antwerp rusten met een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft begon Deinze sterk. Grozdanic kopte over en opnieuw een schot van de thuisploeg ging niet tussen het doelkader. Uitendelijk scoorde Deinze dan toch. Coulibaly kopte een voorzet mooi over doelman Ristovic. Antwerp wisselde Neagoe voor de nieuwste aanwinst Luka, maar veel beterschap bracht dit niet, integendeel, het was opnieuw Deinze dat wist te scoren. De Jonckheere trapte een penalty voorbij Ristovic.

Tot overmaat van ramp mocht Antwerp-middenvelder Verbiest een kwartier voor tijd gaan douchen. Deinze rook nu de zege en nam deze ook in de laatste minuut. Een afgeweken bal viel achter Ristovic in doel. 3-2 en de thuisploeg voor de eerste keer op voorsprong.

De opening van de nieuwe tribune kon alvast niet beter beginnen met een overwinning tegen Antwerp. De thuisploeg boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Voor Antwerp meteen de eerste nederlaag van het seizoen.