Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Antwerp opnieuw onderuit
Kevin Pieters

Hamme-Antwerp eindigde vanmiddag op een mooie overwinning voor de thuisploeg.  De Great Old keert met een wrang gevoel terug naar Deurne-Noord na een 3-0 nederlaag.  In de eerste helft keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan.  Hamme doet een goede zaak onderaan het klassement.  Antwerp staat met 5 punten op een teleurstellende 14de plaats.

Na 18 minuten moest Ristovic al tweemaal de bal uit de netten halen.  Het was Karel De Smet die in de 12de minuut de score wist te openen na een voorzet van Reigel.  Zes minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg.  Het was Versyp die de 2-0 op het bord plaatste nadat Flies de bal kon doorkoppen: Antwerps behoudende start werd onmiddellijk afgestraft.  De bezoekers konden zich tijdens de pauze gaan bezinnen over hun matige prestatie.

Na de koffie bracht Van Acker de nieuwste aanwist van Antwerp op het veld:  Stankovski verving Jacquemyn.   De Great Old was een aantal keren gevaarlijk via corners van Federow.  Het leek er even op dat de bezoekers de aansluiting konden maken, maar in de 67ste minuut werd RAFC genadeloos afgestraft op een counter.  Ditmaal was het Flies die de eindscore vastlegde: 3-0.  Zelfs een eerredder zat er voor de zwak spelende bezoekers niet in.  Een totale off-day  voor het roodwitte legioen van Van Acker.  Antwerp zal deze wedstrijd snel willen vergeten en moet iets recht zetten volgende week thuis tegen Ronse.

Een reactie van een RAFC-fan na de wedstrijd: “We hebben vandaag een serieuze off-day van gans de ploeg gezien. Zowel spelers als trainer hebben hier gefaald. Ze vonden op geen enkel moment een gepast antwoord op de spelmethode van Hamme. Maar de prijzen worden pas op het einde verdeeld. Kop omhoog en zaterdag pakken we die van Ronse wel in.”