Stadion: Achter de Kazerne
KVM niet opgewassen tegen KVO
Truyens Himke

KV Mechelen kon voor de derde maal op rij de drie punten niet thuis houden. De Maneblussers moesten ditmaal hun meerdere herkennen in de ploeg van ex-trainer Rik Vande Velde, KV Oostende.

Dennis Masina kon genieten van hoog bezoek uit Swaziland, de ambassadeur van zijn land woonde de wedstrijd tussen KVM en KVO bij. Dit deed hem blijkbaar goed, de wedstrijd nog maar net op gang gefloten of liet hij zijn kunnen zien. Z'n voorzet bereikte De Pauw, maar die schoot voorlangs. Oostende had blijkbaar wat tijd nodig om aan de lucht van het binnenland te wennen, de West-Vlamingen kwamen pas na tien minuten opzetten via Amond en Kamaman. De kansen wisselden elkaar mooi af en beide ploegen zagen wel wat in drie punten. In de 22ste minuut was een attente Van Trier nodig om de Mechelse meubelen te redden, de jonge goalie kon de bal nog net buitenwerken. Maar op de daarop volgende hoekschop liet de ganse Mechelse verdediging zich te grazen nemen. Alle roodgele strepen lieten de bal gemakkelijk tot bij Stassin vliegen, die rustig mocht binnen koppen, 0-1.

En zoals reeds meer gezien dit jaar, liet de verdediging van Malinwa het afweten. Nog geen twee minuten na de openingstreffer mocht Colonnette de 0-2 op het bord zetten.  Van Trier trof geen schuld, zijn verdediging des te meer. Nog steeds niet geleerd was het twee minuten later weer bijna raak, maar ditmaal speelde Van Trier mee als verdediger. Net buiten de zestien slaagde hij erin de bal weg te koppen en zo een gemaakt doelpunt te verzilveren. Een goed gestarte thuisploeg stond bij de rust 0-2 achter tegen de goed georganiseerde kustjongens van Vande Velde. Na rust ging KV Mechelen over op een driemansverdediging in de hoop zo alsnog twee doelpunten te maken. Aanvankelijk leek het plan te werken en werd Oostende op de eigen helft weggedrukt. Toch konden de Mechelaars geen echte goede kansen bij elkaar voetballen. Goots probeerde via vrije trap, maar stuitte op een attente tweede doelman. Ook Dhont kwam dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn bal geraakte niet verder dan de Oostendse verdediging. Mechelen liet de druk voor wat het was en zo kon Oostende als maar meer terug in het spel komen en ei zo na nog een derde treffer tegen de netten leggen. Maar een uitstekende Van Trier kon de alleen uitgebroken Amond daarvan beletten.

KV Mechelen kende niet al te veel geluk in de afwerking, doe daar nog twee defensieve flaters bij en de drie punten kun je wel vergeten. Een goed georganiseerd Oostende daarentegen klimt via deze overwinning naar de vijfde stek op drie punten van leider Tubize.