Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United haalt uit en wordt leider
Niels Hendriks

Aan de Gestelsedijk stond de partij tussen KVSK United en Virton, ofwel de nummers vijf tegen drie, op het menu. United bleek echter te sterk voor Virton en won vlot met 4-0. Door deze eerste thuiszege zijn de mannen van Peter Balette nu al 36 competitiewedstrijden op rij ongeslagen en zijn ze nog de enige ploeg in tweede zonder nederlaag.

KVSK United moest het stellen zonder de geschorsten Machiels en Trommel. Luyten en Hensen kwamen hierdoor in de ploeg. Bij Virton was de spits Wavreye er niet bij. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al direct kansen via Davy Heymans en Haagdoren. Ook Virton stak de neus aan het venster bij de start van de partij maar het duurde tot de 20ste minuut eer de openingstreffer viel. Na een fout op Heymans net buiten de rechthoek krulde Wouter Scheelen de bal mooi in de kruising. Amper vijf minuten later stond het al 2-0, Pereira trapte vanuit een scherpe hoek zijn zevende goal van het seizoen tegen de netten. De bezoekers gingen wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar het was KVSK United dat vlak voor rust er 3-0 van maakte. Philip Haagdoren trapte een vrije trap van op links binnen via een Luxemburgse verdediger.

In de tweede helft controleerde de Noord-Limburgers rustig de partij en kwamen ze er nog enkele keren gevaarlijk uit. In de 72ste minuut viel dan toch de 4-0 via Heymans. In het laatste kwartier van de partij is er toch nog opschudding omwille van twee rode kaarten. Eerst krijgt Delande rechtstreeks rood, even later kreeg ook bezoeker Carvalho de rode kaart na een zware tackle.