KBHZ
berBergen
Datum: 09/10/2005 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Mijn-Stadion
Malaise in Mijnstadion blijft duren
bernie de vuyst
| 0 reacties
Malaise in Mijnstadion blijft duren
Foto: © SC

Het zijn sombere weken voor Beringen Heusden-Zolder. De Limburgse club bengelt onderaan in tweede klasse en kreeg zondag een lesje in efficiëntie van Bergen. De Henegouwers teerden op een sterke organisatie in combinatie met bij wijlen flitsend countervoetbal waardoor ze met 0-2 wonnen tegen KBHZ.

De thuisploeg schoot het best uit de start blokken. Berthelin moest na een paar minuten al zijn kunnen tonen op een kopbal van Bekmezci. Even later pakte de aalvlugge Sishuba de Bergense defensie op snelheid en legde af op de vrijstande Pelic die echter van dichtbij overknalde. Dan was het de beurt aan Tibari, die kopte maar nipt naast .

Bij Bergen was het meteen prijs in de 22ste minuut. Guedes kon de bal simpel binnentikken na een kopbal van Hilas op de lat (0-1). KBHZ gaf niet op en trok verwoed de aanval in. Tibari en Laeremans dreigden vanop afstand. De bezoekers kregen echter de grootste kans toen Szezot vrije baan had richting doel. Doumen pareerde evenwel knap.

Na rust viel heel wat minder te beleven. KBHZ-trainer Capa besloot alles of niets te spelen door de inbreng van aanvallende krachten Del Fabbro, Ulgar en Criel. Het werd niets, want Bergen zorgde al counterend voor de meeste dreiging. Zo moest Doumen in de voeten van reus Njock en trof Laï de dwarsligger. In blessuretijd was het dan toch raak voor de ex-eersteklasser toen Ucar een tegenaanval simpel afrondde (0-2).

Bergen herpakt zich door deze overwinning na een magere 1 op 6 en staat op de derde plaats. KBHZ vergaat het veel minder goed. De West-Limburgers staan voorlaatste. Zij spelen volgende week de degradatietopper tegen rode lantaarn Geel.

KBHZ: Doumen, Laeremans, Peeters, Ghislain, Eberlé (58' Del Fabbro), Oyen, Vandeurzen, Tibari, Bekmeczi (70' Ulgar), Sishuba en Pelic (70' Criel)

Bergen: Berthelin, Cordaro, Dudic, Gomez, Ingrao (22' Bestien), Hilas, Njock (81' Calce), Rabesandratana, Guedes, Szezot (70' Laï) en Ucar

Vooraf