Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Hamme wint in het Guldensporenstadion
Giovanny Saelens

Vanmiddag was KV Kortrijk niet opgewassen tegen Hamme. Ondanks de stadionomroeper de volledige naam van Hamme moeilijk kon uitspreken, won het team van Rudi Verkempinck met 1-3. De scheidsrechter had ook een rol in de match. Hij trok maar liefst drie rode kaarten.

Demets stond terug in de basis, maar na enkele minuten mocht een Hamse speler ongedekt koppen. De bal strandde op de paal en in de herneming gaf Kurt Vandoorne zich volledig om het leer grabbelend van de lijn te werken. Zeven minuten ver in de wedstrijd wordt een vrije trap doorgekopt tot Flies, die de bal hard binnentrapte. Chen had drie minuten later de gelijkmaker aan de voet, maar de afwerking trok op niets. Ook Capilla miste enkele minuten later zijn schot. Na vijfentwintig minuten gespeeld te hebben, kreeg Hamme een vrije trap. Heerlijk getrapt door Petrovic. De Kortrijkse doelwachter stond aan de grond genageld en zo werd het 0-2.
KV Kortrijk kon maar geen kansen creëren. Dat lukte wel aan de overkant, maar Demeyer kopte naast. Net voor rust nog een klein kansje voor KV Kortrijk, maar de vrije trap van Makhloufi belandde in de handen van Baert. Ruststand: 0-2.

Manu Ferrera bracht Ivica Jarakovic in na de rust, Capilla bleef in de kleedkamers. Aloys Nong had enkele kansen net na rust, maar hij trapte telkens op een Deinze-speler, doelman Baert, of gewoon over het doel. Jarakovic had een grote kans, maar trapte hard in het zijnet. Toen Deinze nog eens dreigde via Petrovic, werd die neergehaald. Scheidsrechter Cooleman gaf geen strafschop. Even later werd een duidelijke fout op Nong niet gefloten. Uit woede trapte Nong na en werd met rood naar de kleedkamers gestuurd. 'Dief' werd door de Kortrijkse supporters gescandeerd. De scheids probeerde wat goed te maken door rood te trekken voor Hamme-spelers Petrovic en Kestens. Kestens stond nog op het veld toen Cooleman liet doorspelen. Weer een grote fout van de scheidsrechter. KV Kortrijk wou eventjes de kaarten achterwege laten en begon terug te voetballen. Demets en de ingevallen Aelbrecht misten elk een kans. Aan de overkant liet Desmet zien hoe een bal wel in doel moet. De 0-3 stond pas op het scorebord toen Landu Tubi de bal voorbij Baert werkte en de 1-3 scoorde.

De Kortrijk-spelers werden uitgefloten toen ze het veld verlieten, net zoals scheidsrechter Cooleman. Toch één positief ding voor de thuissupporters: Voor het eerst dit seizoen waren er drie KVK-vlaggen aanwezig in het Guldensporenstadion. Ook Hamme verzorgde de sfeer met enkele vlaggen.