Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen vergeet te winnen
Bart Hermans

KV Mechelen speelde vanmiddag 2-2 gelijk tegen KSK Ronse na een geanimeerde, maar stuntelige wedstrijd. Malinwa kreeg heel veel kansen, maar vergat het af te maken en kreeg uiteindelijk nog het deksel op de neus.

KV Mechelen ging vandaag thuis tegen Ronse op zoek naar zijn eerste thuisoverwinning. Trainer Wetzel moest in doel de gekwetste Van Trier vervangen door Verelst. De wedstrijd begon met een ode aan de suppoost, die 67 jaar lang werkte voor KV Mechelen. Hij is nu 97 jaar en heeft besloten met pensioen te gaan. Hij kreeg als bedankje bloemen van de supporters en een abonnement voor het leven van de voorzitter.
Deze zondagnamiddag wedstrijd begon rustig met twee ploegen die elkaar aftastten. In de tiende minuut was er voor de eerste keer gevaar wanneer Ben Van Briel alleen kon doorgaan op het bezoekende doel.  Het schot van de verdediger was te zwak om de keeper te verschalken. Aan de overkant was El Kamchaf heel dicht bij de openingstreffer. KVM was gewaarschuwd voor een gevaarlijk counterend Ronse. KV Mechelen had het overwicht en toen De Pauw de bal in de voeten van Bert Dhont lepelde, was het raak. Dhont bleef rustig en schoof de bal mooi naast doelman Paul. Daarna vergat Malinwa de score uit te diepen. Onder andere Goots en Masina kregen schitterende kansen. We gingen dan ook rusten bij een 1-0. KV kon veel kansen versieren tegen een zwak Ronse, maar moest oppassen voor de scherpe tegenaanvallen.
Ronse kwam herboren uit de kleedkamers en zette KV Mechelen vast in het begin van de tweede helft. Ronse kreeg een paar kansen, maar kon de gelijkmaker niet scoren. Geelrood was even onder de indruk van de bezoekers, maar ging daarna toch op zoek naar de geruststellende 2-0. De Pauw en Goots vergaten weeral af te werken. Al deze gemiste kansen moes KV cash betalen toen Ferreira zich mooie vrijspeelde en de bal heerlijk in doel knalde. Het werd zo 1-1 en alles kon opnieuw beginnen. De eerstvolgende actie van de thuisploeg was direct goed voor de 2-1. Dhont profiteerde van een fout van de verdediging, maar geraakte niet voorbij Paul. Masina kon de bal op de lijn wel binnenwerken. Dit doelpunt rook naar buitenspel, maar de man in het zwart keurde het doelpunt ondanks het protest van de bezoekende doelman wel goed.

Het publiek zette zich nu helemaal achter de thuisploeg en Goots was tweemaal dicht bij de 3-1. De Mechelse storm ging naar het einde toe wat liggen. Een slordigheid in de KVM-defensie zorgde ervoor dat Dhont aan de noodrem moest trekken en hij kreeg dan ook terecht rood van scheidsrechter Michiels. Malinwa moest nog twaalf minuten met tien verder. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg nog het deksel op de neus toen vier minuten voor affluiten Hernout alleen kon doorgaan op links. Hij knalde de bal onhoudbaar binnen. KV Mechelen probeerde nog om de 3-2 op het bord te zetten. De ingevallen Verheyden kon twee mooie kansen niet benutten en zo eindigde de match op 2-2. KV Mechelen morstte te veel met de kansen en zakt zo terug naar de dertiende plaats in het klassement met 8 punten. Het is een gedeelde dertiende plaats samen met Ronse.