Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United verslaat rode lantaarn Geel
Niels Hendriks

KVSK United ontving op vrijdagavond aan de Gestelsedijk Verbroedering Geel. De Kempense derby werd gewonnen door KVSK United met 2-1. Door deze zege komt United voorlopig alleen aan de leiding, Geel blijft alleen laatste.

Voor de derby tussen KVSK United en Verbroedering Geel trok er nog eens ouderwets veel volk naar Lommel. United stond om een mooie tweede plaats, Geel daarentegen was in het bezit van de rode lantaarn. Toch bleek het verschil op het veld niet zo groot als de rangschikking deed vermoeden. Geel begon sterk aan de partij en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten zonder echt uitgespeelde kansen te creĆ«ren. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Wouter Scheelen werkte mooi af nadat Waligora hem met een doorsteekpass alleen voor de Geelse doelman zette. United zorgde er even later wel voor dat Geel terug in de wedstrijd kon komen. Na een misverstand in de verdediging kon Robby Van de Weyer de gelijkmaker binnentikken. Vlak voor rust ontbond topschutter Marcos Pereira dan zijn duivels. De Braziliaan kopte zijn achtste doelpunt van het seizoen binnen na een voorzet van Philip Haagdoren en zorgde op deze manier voor de 2-1 ruststand.

Na rust zakte de ploeg van Peter Balette terug en viel er nog maar weinig te beleven op het veld. Naast het veld zorgde de talrijk opgekomen thuisaanhang gedurende de hele wedstrijd voor de nodige sfeer. Geel ging wel op zoek naar de 2-2 maar het slaagde er maar zelden in om goede kansen te creƫren. Als de bezoekers dan toch voor het United-doel verschenen was er nog steeds doelman Boyen om de voorsprong te handhaven. Het bleef spannend tot de laatste minuut maar het bleef 2-1. De Noord-Limburgers komen door deze tweede thuiszege op rij voorlopig alleen aan de leiding, Verbroedering Geel blijft alleen laatste met vier punten. Voor de ploeg van Peter Maes staan er enkele cruciale weken op het menu met wedstrijden tegen KBHZ en Union.