Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lorzestadion
Dessel wint met 2-1 van de 'Great Old'
Dirk Pieters

Kon leider Dessel Sport ook Antwerp de baas of wisten de bezoekers hun prestatie van vorige week te herhalen? Een goede drieduizend toeschouwers woonden de wedstrijd bij. 1200 Antwerp-supporters geloofden in een overwinning.

De aftrap werd gegeven door het supporterscafé van Patrick Goots. De ex-aanvaller van Antwerp en Dessel zat ook in de tribune. Dessel begon goed aan de wedstrijd, maar kreeg geen al te grote kansen. De thuisploeg kwam na twintig minuten op een 1-0 voorsprong na een afstandsschot van Vamesu. Goalie Ristovic ging niet vrijuit bij het doelpunt.  Antwerp had wel de beste kansen en speelde goed mee.  Dessel leek echter alles onder controle te hebben op het kleine veld.

In de tweede helft reageerde Regi van Acker met twee wissels. Biga en Jansen werden vervangen door Souleymane en Federow. Antwerp koos volop voor de aanval. Het was een ideale wissel van de trainer. De ingevallen Federow zette Antwerp op gelijke hoogte. Het feest was van korte duur. Dessel reageerde vlak na de aftrap en scoorde de 2-1 na een mooie vrije trap van Piedfort. De bal ging via de paal binnen. Antwerp helemaal van slag. Dong kreeg nog de grootste kans, maar hij besloot tegen de dwarsligger. Antwerp bleef drukken, maar kansen waren er niet meer. Dessel hield al bij al makkelijk stand.

Het was van in het begin duidelijk dat het een spannende wedstrijd ging worden en dat werd het ook. Drie doelpunten en liefst tien gele kaarten. Antwerp kon opnieuw niet winnen op verplaatsing en zakt steeds verder weg in het klassement. Dessel Sport blijft aan de leiding in tweede. [AN]